U Čačincima se uređuje zgrada ambulante Doma zdravlja, a na Čačinačkim ribnjacima niču novi turistički sadržaji

Mnoštvo je projekata na području općine Čačinci koji se provode ili je njihova realizacija pri kraju, a velik dio njih se planira i u skoroj budućnosti. Što se to sve radi na području ove općine u kojoj žive vrijedni i marljivi ljudi, još jednom se upoznao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je uz saborske zastupnike Josipa Đakića i Vesnu Bedeković, svog zamjenika Marija Klementa, te domaćine, načelnika općine Čačinci Mirka Mališa i njegovog zamjenika Alena Jurenca, obišao nekoliko važnih projekata koji se provode na ovom području.

Obišli su tako radove na uređenju fasade zgrade ambulante Doma zdravlja VPŽ u Čačincima, a u Brezovljanima Vojlovičkim, pogledali su više od milijun kuna vrijedan projekt izgradnje društvenog doma, za što je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU izdvojilo 250.000 kuna, a ostatak Općina Čačinci. Nakon izgradnje ove zgrade, mještani ovog naselja, ali i ovog područja, dobit će prostor koji im je bio potreban i za koji su uostalom iskazali želju, te im je ona ispunjena, sredstvima ministarstva i Općine Čačinci.

PDC 8876

Na području ove općine nalazi se Park prirode Papuk, kao i Jankovac, no Čačinčani nastavljaju ulagati u nove turističke sadržaje. Tako uređuju poučnu stazu na čačinačkim ribnjacima. Projekt je to težak oko 700.000 kuna, koji će u budućnosti imati edukativne pješačke staze uz Čačinačke ribnjake, odmorišta i vidikovac, nadstrešnicu kao i edukacijske i informativne ploče i smjerokaza čime će se obogatiti turistička ponuda ovoga kraja.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”630933″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content