U Hrvatskoj je cijepljena svaka treća odrasla osoba: Cilj je do kraja lipnja cijepiti više od polovine punoljetnih građana

Na dan 19. svibnja utrošeno je 43.890 doza cjepiva čime je broj osoba cijepljen najmanje jednom dozom dosegao 1.109.161, dok je 341.008 osoba cijepljeno s dvije doze. Time je 27% ukupnog stanovništva odnosno 33% odraslog stanovništva cijepljeno najmanje jednom dozom.

Sukladno navedenim podacima s platforme eCijepih, na današnji dan, 20. svibnja u Republici Hrvatskoj je cijepljena svaka treća osoba, što predstavlja velik pomak i napredak u odnosu na prvi dan svibnja kada je bio cijepljen svaki peti građanin Hrvatske.

– Ovo su ohrabrujući podaci koji nam daju razloga za optimizam u ispunjavanju cilja da do kraja lipnja cijepimo više od polovine punoljetnih građana Republike Hrvatske. Cijepljenje ide prema Planu, epidemiološka situacija je bolja nego prethodnih tjedana i to su sigurno dobre vijesti, pogotovo u kontekstu predstojeće turističke sezone – izjavila je zamjenica ravnatelja HZJZ Ivana Pavić Šimetin.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (31% ukupnog stanovništva, odnosno 37,6% odraslog stanovništva), a cijepljenje drugom dozom u najvećem je obuhvatu ostvareno u Sisačko-moslavačkoj županiji (12% ukupnog, odnosno 14,4% odraslog stanovništva).

Izrezak 3

(koronavirus.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content