U najavi program Centra za kulturu „Drago Britvić“ pod nazivom „Kreativni kovčeg“

Ministarstvo kulture i medija RH financirat će program „Kreativni kovčeg“ Centra za kulturu “Drago Britvić” u vrijednosti od 20 tisuća kuna. Aktivnosti u sklopu programa provodit će se u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića, pod nadležnošću Centra za kulturu „Drago Britvić“. 

Planirani su sastanci Književnog kluba čiji osnovni cilj je čitanjem, interpretacijom i diskusijom svakom sudioniku pomoći u razvijanju njihove čitateljske svijesti i razumijevanju sebe, određenih životnih situacija te im pokazati kako čitanjem mogu unaprijediti svoj život, kao i radionica interpretacije u kojoj se istražuju univerzalne vrijednosti kroz ilirce i ilirski pokret s naglaskom na Petru Preradoviću.

Održat će se i biblioterapija, odnosno sustavna metoda za “praktičnu primjenu književnosti” te će se svim sudionicima približiti razumijevanje emocija unutar književnoga djela, predavanje kojim će se svim sudionicima na jednostavan način približiti književnost Hrvata u dijaspori s naglaskom na pjesniku i generalu Petru Preradoviću, radionica čitanja slikovnica i pričaonica „Spašavanje bajke“ koja je usmjerena na djecu i roditelje, a provodit će se metodom čitanja i slušanja.

Predviđeno je i predavanje te radionica o mitovima i legendama – „O pozoju, grabancijašu i potresima – podravske predaje i legende“ održat će se metodom predavanja i metodom praktičnog rada na zadanu tematiku.

Provedbom projekta „Kreativni kovčeg“ poticat će se čitanje i razvoj čitalačkih kompetencija te realizirati aktivnosti podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju. Ujedno, stvorit će se angažirana čitateljska publika koja će sudjelovati u umjetničkim i kulturnim događanjima u formalnom i neformalnom okruženju.

– Projekt će se provoditi od lipnja do studenog 2021. godine, sve radionice će biti besplatne te će se odvijati u skladu sa svim epidemiološkim mjerama – poručuju iz Centra za kulturu.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content