U OBŽ 19 novopozitivnih na koronavirus: Na liječenju u osječkom KBC-u 43, a u OŽB Našice 24 pacijenta

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 376 uzoraka od kojih je 19 bilo pozitivno na koronavirus, izvijestili su danas iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novopozitivnih osoba ima na području Osijeka, njih 10, dok su iz Đakova dvije, a s područja Erduta, Čepina, Donjeg Miholjca, Belišća, Kneževih Vinograda, Našica i Valpova po jedna novopozitivna osoba.

Na bolničkom liječenju nalazi se 67 osoba koje su oboljele od Covida-19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 7 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 24 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 62 i 79 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 682 osobe.

Policijski službenici proveli su 16 provjera osoba u samoizolaciji i nisu utvrdili su kršenje propisanih mjera. Obavili su i 137 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu također nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite u posljednja 24 sata obavili 6 nadzora provođenja epidemioloških mjera na sportskim događanjima i nisu utvrdili nepravilnosti.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content