U OBŽ 73 novopozitivne osobe: Poslije Osijeka, najviše novozaraženih imaju područja Našica i Donjeg Miholjca

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 326 uzoraka od kojih je 73 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novopozitivnih, njih 25, je s područja grada Osijeka, zatim 10 s područja Našica, sedam Donjeg Miholjca, pet Koške, tri su s područja Đakova, po dvije osobe su s područja Belog Manastira, Belišća, Čepina, Darde, Đurđenovca, Gorjana, Podgorača i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Bilja, Erduta, Feričanaca, Kneževih Vinograda, Magadenovca, Petlovca i Semeljaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 125 osoba koje su oboljele od COVIDA-19, od kojih je 92 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (29 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano 33 pacijenta s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 69 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.107 osoba.

Policijski službenici proveli su 15 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili pet kršenja, i to na MCGP Erdut za pet stranih državljanina koji su prekršili rok za tranzit od 12 sati, zbog čega su im uručeni prekršajni nalozi.

Policijski službenici obavili su i 114 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera – izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content