U Osijeku izaslanstva Županije, Grada, branitelja i civila položila vijence u povodu Dana državnosti

Uoči Dana državnosti, izaslanstva vojske, policije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka položila su u Osijeku vijence i zapalila svijeće kod spomenika doktoru Franji Tuđmanu i Spomen obilježja hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata.

-To je bio početak naše Hrvatske za koju smo se uspjeli izboriti. U to smo doba već išli na položaje, a dečki u Borovu Selu već su stradali- rekao je Damir Lepešić, predsjednik Udruge veterana Prve policijske postaje Osijek, prisjećajući se teških dana prije 30 godina. Podsjetio je da su u Domovinskom ratu poginula 64 pripadnika Policijske uprave osječko-baranjske, a 159 ih je ranjeno.

-Prisjećamo se svih onih koji su dali svoje živote za samostalnost Republike Hrvatske, sve one mladosti koja je izgubila život da bi Hrvatska bila slobodna država, da bismo danas mogli živjeti u njoj. Čestitam Dan državnosti svim Hrvaticama i Hrvatima i svima koji vole ovu državu- rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

-Svaki dan u godini, a na ovaj posebice trebamo se s iznimnim pijetetom i poštovanjem prisjećati svih onih koji su dali svoj život za našu domovinu. Ono što danas najviše možemo učiniti u znak zahvale i ljubavi prema Domovini jest graditi bolje društvo, odgajati našu djecu da budu tolerantni i otvorena srca- poručila je zamjenica osječkoga gradonačelnika Žana Gamoš.

Izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće i podno Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i građanima Juga II u povodu obilježavanja Dana Gradske četvrti Jug II. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content