Udruga S.O.S. Virovitica obilježila Međunarodni dan obitelji

Dana 15. svibnja 2021. godine udruga S.O.S. Virovitica obilježila je javnom akcijom ispred Gradske knjižnice i čitaonice Međunarodni dan obitelji.

Kako bi naglasili neprocjenjivu ulogu obitelji Generalna skupština Ujedinjeni narodi 1994. godine proglasila je 15. svibanj kao Međunarodni dan obitelji. Ovim proglašenjem želi se skrenuti pozornost javnosti na brojne probleme obitelji. To se posebno odnosi na velike obitelji, obitelji pogođene neprijateljstvima ili teške financijske poteškoće. Cilj je naglasiti važnost obitelji kao osnovnog elementa svakog društva. Sve obitelji pozvane su da unaprijede zajedništvo i ljubav jedni prema drugima te zajedničkim aktivnostima rade na dobrobiti svih svojih članova.

186893106 794035284839233 4462259397562758036 n

Udruga S.O.S. Virovitica ovom akcijom nastoji ukazati građanima na važnost poticanja veće uključenosti svih članova obitelji u zajedničku brigu o svim članovima obitelji, a posebice u uključivanje očeva vezanu za roditeljstvo skrb i brigu o djeci. Samo ravnomjernom raspodjelom svih obiteljskih poslova možemo ostvariti zadovoljnu i sretnu obiteljsku zajednicu.

Javna akcija bila je organizirana u sklopu projekta „Tata mata od zanata“* kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i koji ima cilj poticati očeve na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu na području grada Virovitice i Virovitičko podravske županije.

(S.O.S. Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content