Vatrogasci DVD-a Donji Meljani nakon dugo vremena napokon dobili kombi vozilo

Danas (subota) je predsjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Meljani Zlatku Borovecu ključeve novog kombi vozila uručio u ime Ministarstva poljoprivrede izaslanik ministrice i član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš.

Kombi vozilo je nabavljeno iz financijskih sredstava Općekorisnih funkcija šuma Ministarstva poljoprivrede. Vozilo za DVD Donji Meljani, uz još četiri vozila koja su stigla u Virovitičko-podravsku županiju za DVD Veliki Rastovac, DVD Dugo Selo Lukačko, DVD Voćin i DVD Čačinci, preuzeta su u Zagrebu 4. svibnja. DVD Donji Meljani su jedno od većih društava na području Virovitičko-podravske županije, te su ovu donaciju zaslužili svojim radom, trudom i zalaganjem oko vatrogasne mladeži, uređenjem vatrogasne garaže i svih ostalih aktivnosti na području u kojem djeluju.

Svečanosti uručenja novog kombi vozila, uz vatrogasce DVD-a Donji Meljani i mještane, nazočili su saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Slatina Stjepan Venus, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević, te zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić.

Prije svečanog uručenja ključeva vozila te intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, kao i odavanja počasti svim umrlim i poginulim hrvatskim braniteljima i vatrogascima minutom tišine, sve nazočne je pozdravio predsjednik DVD-a Donji Meljani Zlatko Borovec, zahvalivši se svima koji su doprinijeli da to vozilo dođe u njihovo mjesto.

Nekoliko riječi uputili su nazočnima i župan Igor Andrović, saborski zastupnik Josip Đakić i izaslanik ministrice poljoprivrede Igor Fazekaš.

– Lijep pozdrav svima, a naročito vatrogaskinjama i vatrogascima, te vam zahvaljujem se na pozivu da danas budem s vama ovdje na svečanoj primopredaji vozila. Sigurno da je ovaj kombi došao u prave ruke, pošto su DVD Donji Meljani jedno od najbrojnijih, po članstvu, društava u Virovitičko-podravskoj županiji. Mi u Županiji pratimo vaš rad, veselimo se svakom vašem uspjehu, i stoga vam želimo da budete uspješni i ubuduće, te da vam ovo kombi vozilo služi za ono što ste ga dobili, i, naravno, svima vama puno uspjeha u budućem radu – rekao je župan Andrović.

– Zadovoljstvo mi je danas viti s vama, kada popunjavamo postrojbu koja je živuća i koja radi posao kao dio humanitarnih zadaća u spašavanju ljudi i njihove imovine. Vi, vatrogasci ste prvi na braniku domovine kad se dogode neke nedaća, kao poplave, potresi, požari…, te i zaslužujete biti dobro opremljeni. U svoje ime i ime svoje kolegice saborske zastupnice Vesne Bedeković svima vama hvala na vašem humanitarnom radu i zalaganju – rekao je, između ostalog, saborski zastupnik Đakić.

– Sva vas pozdravljam u ime ministrice poljoprivrede Marije Vučković, ona se ispričava što nije mogla nazočiti primopredaji ovog vozila. U razdoblju od 1021. do 2027. godine Hrvatske šume su zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede pripremili projekt koji će biti financiran iz Europske unije od 399 milijuna kuna, sve s ciljem kako bi se pomoglo vatrogascima na području Dalmacije, ali i vatrogascima u kontinentalnoj Hrvatskoj. Posebno sam sretan što danas ovdje u Donjim Meljanima mogu predati ovo vozilo vama vatrogascima, to jest ključeve vozila vašem predsjedniku Zlatku Borovecu. Uvjeren sam da će ovo vozilo za vaših oko 140 članova biti od pomoći da svi zajedno još bolje funkcionirate i radite. Želim vam da vas vozilo dugo služi, da vam bude na korist, kako vatrogascima, tako i stanovnicima Donjih Meljana – rekao je izaslanik ministrice poljoprivrede i član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš.

Čestitke na novom vozilu, vatrogascima DVD-a Donji Meljani uputili su i vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus, zapovjednik JVP Slatina Stjepan Venus, predsjednik VZG Slatine Branko Belošević i slatinska dogradonačelnica Sanja Mrzljak Jovanić.

Nakon primopredaje ključeva, vozilo je blagoslovio vikar vatrogasaca Virovitičko-podravske županije, suhopoljski župnik vlč. Ljubo Kramar, a predsjednik DVD-a Borovec je gostima uručio prigodne poklone.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”630247″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content