VBR-ovci odvozili biciklistički maraton Slatina-Osijek u povodu Dana državnosti

Članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR (veterani, branitelji, rekreativci) u sastavu: Mato Bubaš i Pavo Tutenov iz Slatine, te Mario Kovač i Dražen Buketa iz Virovitice uz logističku podršku Željka Strake iz Orahovice, izvezli su u nedjelju povodom Dana državnosti Republike Hrvatske bicikliistički maraton od Slatine do Osijeka.  

Ova biciklistička vožnja VBR-ovaca do Osijeka je bila između ostalog i znak podrške dugogodišnjim prijateljima Ivici Lenardu i Igoru Tomanu, legendarnim osječkim biciklistima i humanitarcima pred kojima je životna biciklistička vožnja duga 2000 kilometara, od Osijeka do Londona, u znak podrške Hrvatskoj nogometnoj selekciji koja sudjeluje na Europskom nogometnom prvenstvu, a koju Toman i Lenard započinju u utorak, 1. lipnja.

Taj legendarni osječki dvojac vozio je 2018. do Rusije, također kao podršku našim nogometašima na Svjetskom prvenstvu.

Ova biciklistička vožnja do Londona ima i humanitarnu stranu gdje Lenard i Toman prikupljaju sredstva za Vukovarske leptiriće, Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju.

slatina osijek 4 1

Ivica Lenard i Igor Toman dočekali su članove VBR-a u Osijeku na ciljnom odredištu te uz ugodno druženje upoznali ih o samom putu kao i svemu što ih očekuje tijekom puta. U ime svih članova biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR sretan i uspješan put svojim prijateljima poželio je Mato Bubaš, vođa biciklističke ekipe.

Svoju sljedeću memorijalnu biciklističku vožnju VBR-ovci planiraju odvoziti isto od Slatine do Osijeka i to 27. lipnja u povodu Dana osječkih branitelja, 30. obljetnice sjećanja na ”Crvenog fiću”, odnosno događaja 27. 6. 1991. godine kada je tenk tzv. JNA pregazio crvenog fiću što je nagovijestilo sva daljnja zbivanja u gradu Osijeku i agresiju na RH.

(www.icv.hr, adf, pt; Foto: VBR)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content