Veliki interes za Glazbenu školu Jan Vlašimsky: Grad Virovitica ustupio školi dodatne prostore u Centru kulture

Nakon što je Glazbena škola Jan Vlašimsky 2019. godine proglašena najboljom glazbenom školom u Republici Hrvatskoj, i ovako velik interes učenika za osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje se dodatno povećao. Trenutno školu pohađa 310 učenika osnovnoškolskog glazbenog obrazovanja, 40 učenika srednjoškolskog glazbenog obrazovanja i 70 polaznika glazbene igraonice u 27 odjela s 49 zaposlenih nastavnika. Povećanjem broja zainteresiranih ukazala se potreba za izgradnju dodatnih prostora, odnosno nove zgrade glazbene škole s koncertnom dvoranom za koju je Grad Virovitica izradio svu potrebnu dokumentaciju i izdao građevinsku dozvolu i čija je vrijednost izgradnje s opremanjem oko 23 milijuna kuna.

S obzirom na trenutne potrebe za otvaranjem novih odjela za udaraljke i rog, kako bi Glazbena škola ostvarila uvjete za stjecanje naziva umjetnička škola, Grad Virovitica je u Centru kulture ustupio dodatne prostore za odvijanje nastave i nove odjele od sljedeće školske godine.

– Veseli nas otvaranje novih odjela u Glazbenoj školi što dodatno potvrđuje veliki interes učenika za glazbu i glazbeno obrazovanje. Nadamo se da će Glazbena škola uskoro dobiti i suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za ples, čime bi se stvorili svi uvjeti za osnivanje umjetničke škole. Vjerujem da ćemo iz Fonda za oporavak uspjeti povući sredstva za izgradnju nove glazbene škole i tako na još jedan način unaprijediti školski sustav u našem gradu – istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content