Virovitičke košarkašice u derbiju “isprašile” Radnik iz Križevaca – na korak od poluzavršnice Prvenstva Hrvatske

U derbiju Prvenstva Regije Sjever za djevojke do 13 godina starosti, košarkašice ŽKK Virovitice deklasirale su svoje vršnjakinje iz Križevaca sa 17 koševa razlike. Ovom pobjedom napravile su velik korak prema plasmanu na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske, ali i osvajanju svoje prve titule prvakinja Regije Sjever u ovoj kategoriji nakon šestogodišnje dominacije Podravca iz Virja.

Gotovo šest mjeseci trener Robert Fritz pripremao je djevojke za ovu utakmicu. Prvenstveni cilj bilo je pobijediti, ali ako je moguće i sa što većom razlikom zbog međusobnih omjera koji mogu odlučivati o prvom mjestu i djevojke su mu to vratile na najbolji mogući način.

Krenulo je furiozno i semafor je uskoro pokazao 12:2 za raspoložene Virovitičanke. Ovakav početak prisilio je trenera Radnika na brzu minutu odmora nakon koje su Križevčanke zaigrale dosta agresivnije i preko svojih visokih igračica do poluvremena utakmicu ponovno uvukli u neizvjestan tijek, odnosno prvi dio završio je 16:11 za Virovitičanke. Kako je utakmica ušla u neizvjesnu završnicu, trener Robert Fritz “mađioničarski je iz rukava” izvukao još nekoliko pripremljenih trikova i u drugom dijelu treneru Šikiću prezentirao odlično uvježbanu zonsku obranu na koju igračice Radnika nisu znale odgovoriti.

Razigrala se Nika Gverić koristeći gotovo svaku pogrešku Križevčanki. Nika je do kraja utakmice postigla koševa koliko i protivnička ekipa odigravši svoju utakmicu sezone te još jednom pokazala svoj izniman talent. Maja Lena Bucifal i Hana Deskar nosile su obranu i košarkaškim rječnikom “krvavih koljena” zatvarale svaki prilaz košu dok su Alisa Lovreković i Margareta Cenger s nekoliko skokova i brzom tranzicijom osiguravale nemilosrdne kontre iznenađenim Križevčankama. Odlične obrambene role tijekom utakmice odradile su Korina Bosnić i Tena Tolušić, a svoj doprinos u završnici dale su Monika Sabolić Požežanac, Dorotea Blažičević, Lana Bajivić, Ena Salajić i Nikolina Hetzel te još malo povećale rezultat na semaforu.

Na kraju je bilo gotovo nevjerojatnih 41:24. Briljirala je Nika Gverić s 24 postignuta koša, Hana Deskar dodala je 6, a u strijelce su se upisale i Alisa Lovreković, Maja Lena Bucifal, Margareta Cenger, Korina Bosnić i Monika Sabolić Požežanac.

Idući tjedan Virovitičanke igraju protiv varaždinske Vindije, odlučujuću utakmicu za svoj najveći uspjeh u ovoj dobnoj kategoriji odnosno prvaka Regije Sjever koja okuplja klubove iz pet županija sjevero-zapadne Hrvatske te samim tim i plasman na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske.

ŽKK Virovitica – ŽKK Radnik Križevci 41:24

ŽKK Virovitica: Ena Salajić, Monika Sabolić Požežanac 2, Hana Deskar 6, Maja Lena Bucifal 2, Lana Bajivić, Alisa Lovreković 3, Dorotea Blažičević, Margareta Cenger 2, Nika Gverić 24, Nikolina Hetzel, Tena Tolušić i Korina Bosnić 2.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content