“VJETAR U LEĐA” Župan Andrović uručio ugovore o financiranju sportskim udrugama i klubovima s područja općine Špišić Bukovica

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, u pratnji svog zamjenika Marija Klementa te načelnika općine Špišić Bukovica Hrvoja Milera i dosadašnjeg predsjednika Općinskog vijeća Tihomira Majstorovića, uručio je jučer (nedjelja) uoči utakmice 18. kola 2. županijske nogometne lige Zapad u Vukosavljevici nekoliko vrijednih ugovora o financiranju sportskim udrugama i klubovima s područja općine Špišić Bukovica.

Riječ je o donaciji od 2.000 kuna koje su udruge dobile na natječaju Virovitičko-podravske županije za financiranje programa i projekata udruga koji su od općeg interesa za VPŽ u 2021. godini. Ugovori su tako uručeni Nogometnim klubovima Bilogora 1947. Špišić Bukovica i Mladost Vukosavljevica, Športsko-ribolovnom društvu “Lendava” i Udruzi sportske rekreacije “Sport za sve” Mladost Vukosavljevica.

U ime Udruge “Sport za sve”, ugovor je primio predsjednik iste Zvonko Špoljarić, ujedno i predsjednik Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Virovitičko-podravske županije. Riječ je o udruzi koja se bavi promocijom i očuvanjem starih sportova, prema riječima Špoljarića, kako bi mladi vidjeli što su i kako nekada radili naši stari i kakve su igre igrali (nošenje košare na glavi, hodanje na štulama, povlačenje konopa, penjanje uz uže, skakanje u vreći, nošenje jaja u žlici, bacanje kamena, bacanje potkove i skok u dalj). Upravo je općina Špišić Bukovica jedna od najtrofejnijih u cijeloj RH što se tiče sportske rekreacije.

Ugovor o financiranju u ime ŠRD “Lendava” primio je predsjednik kluba Darko Korač. Inače, Športsko-ribolovno društvo “Lendava” organizira, između ostalog, tri Šaranska kupa na godišnjoj razini, Memorijalni turnir “Martinčević-Ratković” kao sjećanje na tragični događaj iz 1985. godine kada su dva mladića izgubila živote na retenciji Zidine, ali i tradicionalno natjecanje povodom Dana općine.

Jedan od klubova kojemu je uručen ugovor je i županijski drugoligaš Bilogora 1947. iz Špišić Bukovice, jedan od pretendenata na naslov prvaka u skupini Zapad. Ugovor je uručen predsjedniku Zdenku Đurašinoviću. Podsjetimo, prije nepuna dva tjedna, Bilogora je dobila i trimer te traktorsku kosilicu za lakše održavanje svog terena, kao i njegovog okoliša.

Ugovor u ime Nogometnog kluba Mladost Vukosavljevica primio je predsjednik Branko Sabolić. Mladost se već niz godina uspješno natječe u 2. županijskoj nogometnoj ligi Zapad.

-Vjerujem da će ova sredstva, bez obzira na propisane mjere zbog pandemije koronavirusa, pomoći koliko toliko udrugama da održe svoje zacrtane aktivnosti – rekao je župan Andrović.

Prije početka jučerašnje utakmice u Vukosavljevici, između domaće Mladosti i Podgorja, načelnik Hrvoje Miler predao je čelnicima kluba i ključeve nove traktorske kosilice marke Husqvarna, kao i trimer, koji će biti od velike koristi za održavanje kako travnjaka, tako i samog klupskog okoliša.

-Na uručenim ugovorima, odnosno donaciji sportskim udrugama s područja naše općine, zahvalio bi se ovim putem Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću. Ovo je dodatna pomoć i vjetar u leđa udrugama koje i sami financiramo iz Općinskog proračuna – rekao je načelnik Hrvoje Miler.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content