VOLIM SVOJU ŽUPANIJU 2021. Prvo mjesto odlazi u Splitsko-dalmatinsku županiju, a među odabranim fotografijama pronašla se i “Jutarnja šetnja” Ivana Selcija

Poznati su rezultati foto natječaja “Volim svoju županiju”, projekta Hrvatske zajednice županija kojim se promoviraju ljepote svih hrvatskih krajeva, pa i onih za koje mnogi nisu znali da postoje.

U šestoj godini provedbe natječaja autori su prijavili gotovo 2.700 fotografija u dva tjedna, što nadmašuje sve prijašnje brojke. Odlukom stručnog žirija, pobjedu je odnijela fotografija “Ljubav” autora Lea Lendića iz Splitsko-dalmatinske županije.

L. Lendic Ljubav

– Šest godina je prošlo otkada smo pokrenuli prvi krug foto natječaja “Volim svoju županiju”. Zajedno s vama gradili smo priču koja se svake godine sve više razvijala i na tome vam neizmjerno hvala – rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk na online proglašenju najboljih fotografija održanom jučer (utorak).

Da žiri iz godine u godinu nema lak zadatak ne potvrđuju samo brojke koje kažu da je do sada na natječaj prijavljeno više od 13.000 fotografija 4.500 autora, već i predsjednica stručnog žirija, naša profesionalna fotografkinja Mare Milin.

– Ovogodišnji postav izložbe, koju čine po jedna fotografija iz svake županije, je najraznolikiji dosad. Imamo krajolike, tradiciju, životinje, a prije svega – ljude, što smo i željeli postići ovim projektom. Prvi puta na prvom mjestu od provedbe natječaja imamo ljudski lik, a slika je čista emocija – ističe Milin.

Drugo mjesto dodijeljeno je Tomislavu Jugkalu iz Zagrebačke županije za fotografiju “Tri ceste”, a treće Mariji Čehko iz Sisačko-moslavačke županije za fotografiju “Igre prijestolja u Lonjskom polju”.

Osim njih, među odabranim fotografijama pronašla se i “Jutarnja šetnja” Ivana Selcija iz Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, Hrvatska zajednica županija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content