Volonteri GDCK Virovitica aktivno se uključili u organizaciju masovnog cijepljenja protiv koronavirusa

U virovitičkoj multifunkcionalnoj hali VIROEXPO u ponedjeljak, 3. svibnja počela je akcija masovnog cijepljenja protiv koronavirusa. Od prvog dana u rad su se aktivno uključili i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, te su se stavili na raspolaganje lokanom stožeru civilne zaštite.

Volonteri Crvenog križa raspoređeni su u tri smjene po tri osobe, pružajući logističku podršku medicinskom osoblju. Na ulazu u halu volonterka GDCK Sara Novosel svima je mjerila tjelesnu temperaturu.

– U Crvenom križu volontiram već pet godina. Posljednjih nekoliko mjeseci sam bila na potresom pogođenim područjima u Sisačko–moslavačkoj županiji. Sada sam se vratila, kako bih pomogla ovdje, ali namjeravam ponovno otići u Petrinju – kaže Sara.

IMG 7385

Na prilazima “drive in” mjestu za cijepljenje automobile su usmjeravale dvije volonterke, studentice četvrte godine – smjer menadžment malih i srednjih poduzeća na Veleučilištu u Virovitici, Matea Barnaki iz Virovitice i Sara Patricia Rozman iz Gradine.

– Već smo mjesec dana na praksi u Gradskom društvu Crvenog križa u Virovitici. Paralelno s praksom smo se uključile i u volontiranje – objasnila nam je Matea.

– S volontiranjem ćemo nastaviti i ubuduće jer želimo pomagati potrebitima – dometnula je na kraju Sara Patricia.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”630287″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content