Zagrebačka Udruga “Kozlići” u slatinski Dječji vrtić “Suncokret” – Područni odjel Mikleuš donijela dašak japanske kulture

U sklopu programa “Ruksak (pun) kulture” Ministarstva kulture i medija, u slatinskom Dječjem vrtiću “Suncokret” – Područnom odjelu Mikleuš, održana je predstava “Tri čarolije”.

Predstava je prikazana u formi tradicionalnog japanskog kamišibaj kazališta, što je djeci bilo pravo iznenađenje. Kamišibaj ili “predstava od papira” je oblik pripovijedanja i kazivanja uz pomoć slika. Spoj je to likovne umjetnosti, književnosti i kazališta, a kod djece razvija maštu, likovnu i govornu izražajnost te komunikacijske i jezične vještine.

Nakon predstave održana je radionica na kojoj su polaznici vrtića pokazali svu svoju kreativnost te su napravili svoju kamišibaj predstavu pod nazivom “Avanture maloga Juju”. Osnivači Udruge “Kozlići” Relja Dušek i Vera Pfaff na kraju radionice poklonili su vrtiću malo drveno kazalište pa će se brojne omiljene priče nastaviti pričati na ovaj zanimljiv i inovativan, japanski način.

(www.icv.hr, adf, DV Suncokret)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content