Župan Andrović obišao radove na kulturnoj ustanovi Dom udruga Voćin te uručio ugovore o financijskoj potpori

Danas (srijeda) su saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok, u pratnji načelnika općine Voćin Predraga Filića, obišli radove na izgradnji kulturne ustanove Dom udruga Voćin.

Projekt izgradnje Doma udruga Voćin financira Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu potpore 2.879.896,14 kuna, a nositelj projekta je Kulturno-umjetnička udruga Voćin. Općina Voćin financirala je izradu projektne dokumentacije, te je ugovorom o osnivanju prava građenja na rok od 15 godina KUU Voćin dala mogućnost izgradnje predmetne investicije na zemljištu u vlasništvu Općine.

– S ovim Domom udruga, sve će aktivne civilne udruge s područja općine Voćin dobiti svoj dom. Cilj izgradnje ove zgrade je podizanje kvalitete te revitalizacija društvenog i kulturnog života stanovnika na ruralnom području, ostvarivanje preduvjeta za demografsku obnovu, te povećanje kapaciteta i kvalitete društvene infrastrukture. Dom udruga Voćin bi trebao biti završen za desetak dana – istaknuo je načelnik Filić pri obilasku.

Prigodom posjeta spomenutoj budućoj ustanovi, u kojoj će dom naći sve aktivne civilne udruge s područja općine Voćin, župan Andrović uručio je Kulturno-umjetničkoj udruzi Voćin i NK Ćeralije ugovore o financijskoj potpori projektima koji su od općeg interesa za Virovitičko-podravsku županiju u 2021. godini.

Također, župan Andrović je ugovor o financijskoj potpori Virovitičko-podravske županije uručio i Srpskom kulturnom društvu ”Prosvjeta” Pododbor Voćin u prostorijama njihove zgrade. (www.icv.hr, ADF; foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content