Župan Anušić i ministar Fuchs obišli gradilište Srednje škole u Donjem Miholjcu. Fuchs: Na europskom smo dnu kad je u pitanju boravak u školi

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zajedno s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom te kandidatom za gradonačelnika Draženom Trcovićem, obišao je radove na izgradnji Srednje škole u Donjem Miholjcu, započete u lipnju prošle godine a s ugovorenim rokom završetka od 650 dana.

Ukupna vrijednost investicije je 50 milijuna kuna, a 80 posto sredstava osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok po 10 posto izdvajaju Osječko-baranjska županija i Grad Donji Miholjac.

– Prije četiri godine ispred zgrade stare škole rekao sam da ćemo učiniti sve da Županija zajedno s Gradom i Vladom RH izgradi novu zgradu Srednje škole Donji Miholjac. Izgradnja je sada u visokoj fazi izvedenosti, naše obećanje se realizira, a građani Donjeg Miholjca imat će novu školsku zgradu. Na taj način učenici će zasigurno ostajati u gradu te stečenim znanjem u novom prostoru, raditi za dobrobit svoje zajednice. Zahvaljujem se ministru Fuchsu na dolasku i osiguranim sredstvima, a osim ovog projekta siguran sam da ćemo u budućnosti zajednički realizirati i niz drugih projekata. Tu prije svega mislim na izgradnju I. gimnazije u Osijeku, ali i drugih osnovnih i srednjih škola te vrtića na području županije – rekao je župan Anušić.

Ministar Fuchs izrazio je zadovoljstvo napretkom izgradnje Srednje škole te najavio pomoć Ministarstva u realizaciji niza drugih investicija.

-Ova prekrasna nova i moderna zgrada uskoro će započeti s radom i konačno primiti prve učenike, a osobito mi je zadovoljstvo što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja partner u izgradnji škole koju su čekale generacije. Mi ćemo podržati sve projekte u županiji s osobitim naglaskom na vrtićke kapacitete i osnovne škole koje bi prema reformskom programu trebale prijeći na rad u jednoj smjeni, ali i na cjelodnevnu nastavu. U tom smislu, gradit će se i nadograđivati školski kapaciteti, što uključuje i sportske dvorane ondje gdje ih nema. Cilj nam je povećati broj aktivnih sati na nastavi jer smo na europskom dnu kad je u pitanju boravak u školi, a na taj ćemo način otvoriti vrata većoj posvećenosti rješavanju konkretnih problemskih zadataka kakvi se primjerice pojavljuju na Pisa testiranjima – zaključio je ministar Fuchs.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content