Župan Igor Andrović i njegovi zamjenici preuzeli dužnost: Pokazali smo da se politika i politički posao može voditi vjerodostojno i bez lažnih obećanja

Dan nakon objave službenih konačnih rezultata za Županijsku skupštinu, župana i zamjenika župana, odnosno 21. svibnja, počeo je novi mandat virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću i njegovim zamjenicima, Mariju Klementu i Igoru Pavkoviću.

Tim povodom u Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, održana je primopredaja dužnosti, na kojoj su uz župana Androvića i njegove zamjenike, bili i pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove Jasna Abramović te pročelnik Služba za pravne poslove i lokalnu samoupravu Ivan Horvat.

Uz župana Igora Androvića, kojem je to drugi mandat, novi četverogodišnji mandat, preuzeli su njegovi zamjenici Marijo Klement i Igor Pavković. Na lokalnim izborima održanim 16. svibnja, župan Igor Andrović osvojio je povjerenje 61,59 birača Virovitičko-podravske županije, što predstavlja treći najbolji rezultat u Republici Hrvatskoj u izboru za župana. Istodobno, lista koalicije stranaka HDZ-HSLS, za Županijsku skupštinu VPŽ, kojoj je nositelj bio Igor Andrović, osvojila je 56,69 posto glasova birača, te će u budućem sazivu Županijske skupštine imati 19 mjesta. Taj rezultat, gledajući RH, predstavlja drugi najbolji rezultat za Županijsku skupštinu na razini Hrvatske. Zamjenik župana Igor Pavković, iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine, na izborima 16. svibnja, osvojio je 63,46 posto glasova birača srpske nacionalne manjine.

PDC 1186
Foto: K. Toplak

Prilikom službenog preuzimanja dužnosti, župan Igor Andrović zahvalio je još jednom stanovnicima Virovitičko-podravske županije na ukazanom povjerenju i podršci.

– Nastavljamo dalje sa započetim projektima, planiramo nove, a sve s ciljem ulaganja u potencijale koje naša Županija ima, kako bi je pretvorili u mjesto koje znači dobrobit za sve naše žitelja. U ove četiri godine pokazali smo da se politika i politički posao može voditi vjerodostojno i bez lažnih obećanja, iskreno i za sve naše građane, a tako nastavljamo i dalje.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content