1. HRL ŽENE Lavice u posljednjem kolu poražene od Umaga: Mioč-Cabadaj i Strusa najefikasnije u gostujućim redovima

“Mukama” je došao kraj. Rukometašice 1234 Virovitice nakon kompletnih 26 kola ostale su na samo jednom osvojenom bodu, a posljednji poraz u prvoligaškom društvu nanijele su im danas igračice Umaga.

Maja Grdić, koja je danas vodila ekipu, otputovala je na taj susret, uz vratarku Majkovčan, sa svega jedanaest igračica, mahom kadetkinja, koje su pružile dobar otpor u uvodnih dvadeset minuta kada su se držale na svega tri pogotka zaostatka. 

Nastavak utakmice donio je po običaju pad u igri virovitičkih Lavica što su domaće rukometašice iskoristile i upisale uvjerljivu pobjedu rezultatom 31:19.

Ovakav rasplet situacije niti malo ne čudi. Uz iskusnu Tenu Mioč-Cabadaj prvoligaški teret u završnici je pao na leđa djevojaka od 15, 16 ili 17 godina koje još uvijek nisu spremne za takve izazove. Iako je sezona završila tako kako je, djevojke su pokazale, što je potvrdio i trener Meter, da se za budućnost ženskog rukometa ne treba brinuti. Pred nama je jedna generacija koja će kroz nekoliko godina stasati i vratiti klub tamo gdje pripada.

1234 Virovitica: Martina Majkovčan 15+1, Jelena Pratljačić 3, Tea Strusa 4, Nadia Dujmović 2, Klara Crnoja, Ana Medved, Marija Medved 3, Dora Koprek 1, Karla Tumpić, Laura Oršulić 2, Tena Mioč-Cabadaj 4, trener: Maja Grdić.  

Lavice će tako od sljedeće sezone zaigrati u drugoligaškom društvu, a u kojem sastavu i s kim na čelu, ostaje za vidjeti.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content