KORONAVIRUS U OBŽ Dvanaest novozaraženih, u protekla 24 sata bez smrtnih slučajeva

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađen je 241 uzorak od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus. U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Općoj županijskoj bolnici Našice, na bolničkom liječenju nalazi se 25 osoba od kojih su 3 na respiratoru.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 459 osoba. O nužnosti dodatnog intenziviranja cijepljenja kako bi se što prije normalizirale gospodarske aktivnosti razgovaralo se jučer (utorak) na sastanku župana, predstavnika Udruge gradova,
Hrvatske zajednice općina i gradonačelnika Grada Zagreba s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem, a na kojem je nazočio i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Da je primjećen pad zainteresiranosti za cijepljenje, jučer je na press konferenciji potvrdio i načelnik županijskog Stožera CZ Mato Lukić najavivši kako je u pripremi javni poziv za cijepljenje svih zainteresiranih te otvaranje punktova na kojima će se obavljati cijepljenje, 
istaknuvši je kako je na području Županije do sada cjepljeno jednom dozom 40,1 posto populacije, a s drugom tek 16 posto.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content