JEDNOSTAVNIJA ORGANIZACIJA, MANJE TROŠKOVA: NEXE Grupa d.d. pripaja se društvu NEXE d.d.

Na Glavnoj skupštini društava NEXE d.d. i NEXE GRUPA d.d. , održanoj jučer (utorak) u Našicama, uz godišnja financijska izvješća i izvješća poslovodstava društava za 2020. godinu, donesene su i odluke o upotrebi dobiti i davanju razrješnica Upravi i Nadzornom odboru NEXE d.d. i NEXE GRUPE d.d.

ISPORUČILI MILIJUN TONA CEMENTA 

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Predsjednik uprave Ivan Ergović izvijestio je prisutne o iznimno uspješnim poslovnim rezultatima u prošloj godini, koja će ostati zabilježena kao rekordna za NEXE cement.

– Isporučili smo preko milijun tona cementa i Namala – najveću količinu ikad isporučenu iz naše tvornice cementa. NEXE Grupa prepoznala je važnost onih projekata, koji su uz pravovremenu prilagodbu poslovanja novonastalim okolnostima i rast prodajnih pokazatelja, doprinijeli većoj energetskoj učinkovitosti tvrtki u našem poslovnom sustavu. Takva kombinacija unapređenja prodajnih aktivnosti te pozitivnih efekata u proizvodnom djelu, uz kontinuirano unapređenje svih poslovnih procesa, rezultirali su uspješnim poslovanjem-  rekao je Ergović.

Istaknuo je još kako je konsolidirani prihod od prodaje u prošloj godini porastao 7,08 posto u odnosu na 2019. godinu, a najveći rast ostvaren je na tržištu Srbije te, unatoč svim izazovnim okolnostima, i na tržištu Hrvatske. Naglasio je i pozitivan efekt uslijed manjih materijalnih troškova poput povećanja energetske efikasnosti, smanjenja specifičnih utrošaka i povećanja udjela korištenja alternativnih goriva te drugih poteza koji su doveli do pozitivnih trendova poslovanja.

RAST VEĆI OD 35 POSTO 

– EBITDA iznosi 281.341.347 kuna, što je rast od 35,22 posto u odnosu na ostvarenu EBITDA u 2019. godini. Ostvarena dobit Grupe za 2020. godinu iznosi 153.191.773 kuna- istaknuo je Ergović dodajući kako su takvi rezultati, između ostalog postignuti i kontinuiranim ulaganjem NEXE Grupe, a koja su u 2020. godini iznosila 115 milijuna kuna.

Od značajnijih projekata koji su ostvareni istaknuo je završetak nadogradnje tunelske peći i rekonstrukciju komornih sušara u Dilju d.o.o. Vinkovci, ulaganje u Crepanu 2 u tvornici crijepa u Novom Bečeju, te realizaciju projekta ugradnje robota u tvornici cigle u Sremskim Karlovcima.

– To su samo neki od projekata na čijem tragu nastavljamo i u 2021. godini u koju ulazimo sa smanjenim ukupnim dugom Grupe i smanjenim troškom financiranja-  naglasio je predsjednik uprave Ivan Ergović.

Na kraju izviješća donesena je odluka o pripajanju društva NEXE GRUPA d.d. društvu NEXE d.d. koje će biti provedeno danom upisa takvog pripajanja u nadležni sudski registar.

Pripajanjem će se dobiti jednostavnija organizacijska struktura u okviru jednog društva, smanjit će se administrativni troškovi i troškovi potpornih funkcija te unaprijediti upravljanje ljudskim resursima u poslovnom sustavu NEXE. (www.icv.hr, tj)