HVALEVRIJEDNA AKCIJA Policija, škole i trgovine skupile 84 kilograma otpadnih baterija

U utorak, 15. lipnja, u sklopu provedbe II. komponente preventivnog projekta „Zdrav za 5“, odnosno „sakupljanja otpadnih baterija“,  koji se provodio u vremenskom periodu od 15. travnja do 11. lipnja, policijski službenici Policijske postaje Slatina Ljiljana Rumenjak i Filip Mrva posjetili su Osnovnu Školu V. Nazora U Novoj Bukovici, gdje su ravnateljici predali ukupno 84 kilograma sakupljenih otpadnih baterija.

Nositelj projekta su bili kontakt policajci iz Policijske postaje Slatina, koji su u sklopu edukativne radionice u Osnovnoj Školi V. Nazor u Novoj Bukovici s učenicima izradili kutije za zbrinjavanje otpadnih baterija te ih zatim dostavili suradnicima u projektu, odnosno Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj, policijskim postajama Orahovica, Pitomača, Virovitica, Postaji prometne policije Virovitica, Postaji granične policije Terezino polje, Interventnoj jedinici policije te Gradu Slatina, OŠ E. Kumičića Slatina, Industrijsko-obrtničkom školu Slatina te lancu NTL-trgovina.
 
Osnovna Škola će sakupljene baterije predati tvrtki Flora iz Virovitice, koja će baterije adekvatno zbrinuti, kako opasni metali kao što su olovo, kadmij ili živa, koji, ako nekontrolirano dođu u prirodu, dovode do ozbiljnog ugrožavanja prirode te zdravlja ljudi i životinja. Za predane otpadne baterije tvrtka Flora će u protuvrijednosti Osnovnoj Školi donirati potreban uredski materijal, ali i drugi materijal i pribor koji im je potreban za sljedeću školsku godinu. (www.icv.hr, PU virovitičko-podravska) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content