BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE Gospi Voćinskoj svoje molitve i zahvale 22. lipnja predat će zdravstveni djelatnici

U utorak, 22. lipnja, održat će se Biskupijsko hodočašće zdravstvenih djelatnika Gospi Voćinskoj. Na njemu će sudjelovati članovi podružnica Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva u Požeškoj biskupiji i Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji te djelatnici Specijalne bolnice za psihijatriju i palijativnu skrb Sv. Rafael na Strmcu kao i drugi zdravstveni djelatnici i zaposlenici u zdravstvu.

Riječ je o tradicionalnom hodočašću koje ima veliku važnost za sve zdravstvene djelatnike, budući da na njemu Gospi Voćinskoj izražavaju svoje molitve i zahvale za ovu plemenitu i zahtjevnu službu. 

Program hodočašća započinje u 9.30 sati, polaskom od hodočasničkog križa prema crkvi. Od 10 sati u Dvorani Hrvatskoj doma bit će održano predavanje na temu “Zdravstveni djelatnici i njihovi bolesnici u pandemiji COVIDA-19 – frustracije i gratifikacije, koje će održati specijalistica psihijatrije dr. Maristela Šakić.

Od 10.45 sati bit će prilika za ispovijed i marijanska pobožnost, a u 11.30 sati svečanu svetu misu slavit će požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević. 

Prijevoz nije organiziran autobusima – zdravstveni djelatnici i svi zainteresirani građani na hodočašće trebaju doći u vlastitom aranžmanu. (www.icv.hr) 

hodocasce

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content