Čelnici Orahovice i četiri općine održali sastanak: Zajedničkom suradnjom do jačeg razvoja općina i grada

blank

U općinskoj upravi Čačinci održan je zajednički sastanak čelnika susjednih općina i grada na kojem su sudjelovali načelnik općine Crnac Mato Damjan, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, načelnik općine Mikleuš Robert Grabar, gradonačelnik grada Orahovice Saša Rister i načelnik općine Čačinci Alen Jurenac. Ovo je prvi puta otkako su općine formirane da su se čelnici sastali na radnom sastanku kako bi ostvarili zajedničku suradnju u cilju što boljeg razvoja svake općine i grada.   

– Na sastanku načelnika i gradonačelnika dogovorena je buduća suradnja i povezivanje na područjima gdje je to moguće, a sve u cilju lakše provedbe budućih projekata i usluga kojima će se osigurati bolja kvaliteta života stanovnicima s područja kojim upravljaju ove jedinice lokalne samouprave. Ovo je jedan od načina da i povežemo ljude, jer tu smo u jednom malom krugu i možemo si međusobno jako puno pomoći – riječi su domaćina, načelnika općine Čačinci Alena Jurenca.

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister pozdravio je ovu ideju i potvrdio kako će Grad biti na raspolaganju u svim zajedničkim dogovorima.

– Mi smo godinama povezani i puno stvari smo već odradili zajedno što je normalno i logično, a sve ove jedinice lokalne samouprave već nekoliko godina zajedno djeluju i u Lokalnoj akcijskoj grupi Papuk. Ovaj sastanak je odlična stvar i veliki korak prema naprijed još jače suradnje jer zajedno možemo samo biti jači i donijeti nove vrijednosti cijelom ovom kraju– rekao je Rister.

Sudionici su najavili uskoro i nove sastanke u svim općinama i gradu te istaknuli kako će oni postati redovni.       

(www.icv.hr, vg)