DAN OPĆINE ŠPIŠIĆ BUKOVICA Održano tradicionalno Ivanjsko navečerje u parku Ćimen

Popuštanje mjera COVID 19 omogućilo je da se povodom Dana općine Špišić Bukovica u parku Ćimen u Špišić Bukovici održi tradicionalna kulinarsko-zabavna proslava na kojoj je kao i do sad nazočio veliki broj mještana i njihovih gostiju. Glavna kulinarska atrakcija ove je godine bio vol na ražnju, a glavni kuhari su bili članovi OPG-a Strilić iz Stare Jošave.

Podijeljen je veliki broj porcija sa pečenim volom i krumpirima te nitko nije bio izostavljen da “omasti brk” ovom tradicionalnom delicijom. Da bi sve bilo pod kontrolom i da nitko ne ostane žedan pobrinuli su se članovi Moto kluba Alka iz Špišić Bukovice, a svoje umijeće u pripremi langoša i besplatnoj ponudi svojih odličnih vina pokazali su i članovi Udruge vinogradara i voćara “Sveti Ivan” iz Špišić Bukovice.

Za glazbeni dio programa, koji je bio ispunjen pjesmom i plesom, bio je zadužen poznati tamburaški sastav “Slavonske lole” iz Đakova, a nije izostao ni tradicionalni “Ivanjski krijes” koji se i ove godine propisno potpalio pod budnim okom mještana na čelu s načelnikom općine Špišić Bukovica Hrvojem Milerom koji je tom prigodom pozdravio sve goste i čestitao im Dan općine. Na proslavi su nazočili i saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić, župan VPŽ Igor Andrović, načelnici susjednih općina te drugi gosti. 

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content