Dječji vrtić Suncokret i ultramaratonac Goran Draksler zajedno u humanitarnoj utrci “Run for the oceans”

Dječji vrtić Suncokret Slatina uključio se u humanitarnu utrku ”Run for the oceans” povodom Svjetskog dana mora i oceana koji se obilježava 8. lipnja. Najmlađim trkačima pridružio se i slatinski ultramaratonac Goran Draksler koji za ovu utrku trči još od 31. svibnja.

Akcija je završila jučer, na sam Svjetski dan mora i oceana, a svi prijeđeni kilometri bit će financijski popraćeni od strane glavnog sponzora, velikog njemačkog proizvođača sportske opreme ”Adidas”.

DSC05 Custom

– Sva prikupljena sredstva bit će utrošena za čišćenje plastike iz oceana i sretni smo što su se i djeca iz našeg vrtića simbolično mogla uključiti u ovu utrku. Nismo se uključili samo s ciljem financijske pomoći, nego i podizanja svijesti najmlađe populacije o važnosti i značenju čiste vode za život, ne samo za život ljudi, nego i flore i faune na Zemlji općenito – rekla je ravnateljica Snježana Dupan Lovrić te zahvalila svima koji su se odazvali pozivu na ovu humanitarnu utrku. Osobito veliku i srdačnu zahvalu uputila je Goranu Draksleru koji je omogućio ovaj značajni doprinos Dječjeg vrtića Suncokret za čišća i zdravija mora i oceane.

DSC07 Custom

Svjetski dan mora i oceana obilježen je u vrtićima u Slatini i u Mikleušu s brojnim kreativnim, praktičnim i istraživačkim aktivnostima, pa su tako djeca danas uživala na pravoj morskoj plaži, lovila ribice, pravila brodove i morske ježeve, a počastili su se i zdravom limunadom koju su sama napravila.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content