Dobitna kombinacija: Odlaganjem pijeska na lijevu obalu Drave kupači dobili 30 metara dugu pješčanu plažu, a plovila slobodan riječni put

Osječani će se ove kupališne sezone moći osvježiti, zabaviti i opustiti na novouređenoj, 30 metara dugoj, najpoznatijoj kontinentalnoj plaži u Hrvatskoj – Copacabani. Pri kraju su radovi nasipavanja pijeska uz lijevu obalu Drave kod popularno zvane Kopike, a jučer (srijeda) su ih obišli gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, inicijator ovoga zahvata, i Željko Kovačević, direktor Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda za Dunav i donju Dravu.

– Nasipano je 6500 kubika na dravsku obalu Kopike i u roku od osam dana plaža bi trebala biti u funkciji. Ispunjavamo obećanje koje smo dali građanima, a uredit ćemo i popratne sadržaje, poput odbojkaškog terena na pijesku – kazao je gradonačelnik Ivan Radić.

Radić je, također, rekao da su ga građani koji su već sada na plaži obavijestili da tuševi nisu u funkciji te je najavio da će i taj problem u suradnji s gradskom tvrtkom Športski objekti biti riješen do početka kupališne sezone.

– Izdao sam nalog Unikomu da se pokosi trava i na ostalim dravskim kupalištima. Sve će biti spremno za kupališnu sezonu, tako da se Osječani, ali i žitelji Osječko-baranjske županije mogu kupati na uređenoj dravskoj obali. Bazeni, nažalost, neće ove godine biti u funkciji, ali ćemo učiniti sve da i taj problem čim prije riješimo. Tražit ćemo izvore financiranja izvan gradskog proračuna koliko to bude moguće – napomenuo je gradonačelnik.

Istaknuto je i kako građane Osijeka ovi radovi neće koštati niti jednu kunu jer se radi o redovitim aktivnostima u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture u okviru održavanja plovnog puta na rijeci Dravi, pojasnio je  Željko Kovačević,

– Temeljem Elaborata odlaganja pješčanog materijala uz lijevu obalu Drave, kojeg su izradile Hrvatske vode, dogovorili smo da se taj pijesak, koji se nataložio u plovnom putu, odloži ovdje. Ovo je dobitna kombinacija za sve i zaista dobra stvar za Osijek i Osječane – naglasio je Kovačević.

Spomenuti radovi obavljaju se u skladu sa zakonskim propisima iz područja unutarnje plovidbe, voda i zaštite okoliša i prirode, a sve u svrhu poboljšanja uvjeta u toj kupališnoj zoni. 

Tako će sve one koji će tijekom ljetnih vrućina spas potražiti u osviježenju u Dravi, pješčana plaža s najljepšim pogledom na Osijek, ove godine dočekati u potpuno uređenom izdanju.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content