Doznajte koje su predstave na rasporedu ovog vikenda u sklopu ovogodišnjeg Virkasa i Virovitičkog kazališnog ljeta

Ovog vikenda ljubitelje kazališta u okviru ovogodišnjeg Virkasa očekuju dvije predstave.

U petak, 18. lipnja, u 20 sati gostuje Teatar Exit s predstavom “Fešta”. Riječ je o autorskom projektu Josipe Anković i Josipa Ledine, komediji koja se kroz priču o jednom bračnom paru na satiričan način poigrava s društvenim stereotipima. U predstavi igraju autori teksta i redatelji predstave Josipa Anković i Josip Ledina, a za umjetničko vodstvo zadužena je afirmirana redateljica Anica Tomić. Ova inovativna i interaktivna predstava neprestano angažira publiku, čime ona postaje njezinim aktivnim sudionikom, a ovacije po završetku izvedbe svjedok su uspješnosti ove komedije.

U subotu, 19. lipnja, također u 20 sati gostuje Kazalište PlayDrama s predstavom Ivane Vuković “Dijete našeg vremena” u režiji Helene Petković. Predstava je to koja traga za perspektivom mladih danas diljem Dalmacije i Splita, koja je osvojila sve simpatije publike i kritike. U predstavi glume Stipe Jelaska, Lovre Kondža, Petar Salečić, Luka Šatara. Predstava je nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti te Nagradom za specijalno postignuće, za kolektivnu igru na 44. Izdanju festivala Dani satire Fadila Hadžića.

U nedjelju, 20. lipnja, u 21 sat u okviru Kazališnog ljeta u dvorištu Palače Pejačević gledat ćemo predstavu Kazališta Moruzgva “Vla-Vla-Vlajland cabaret”. Radi se o predstavi koja je nastavak hit koprodukcije Kazališta Kerempuh i Kazališta Moruzgva “Cabaret preko veze”. U tom je cabaretu posebnu simpatiju publike privukao je lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživjela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Naravno, sve u svrhu zabave i pouke publici. Narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu, koju je maestralno utjelovila Ecija Ojdanić, sudbina je odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Ova epizoda njezinih pustolovina prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Ovaj cabaret svojevrsni je hommage velikanki dijalektalne stand up forme Neli Eržišnik. Autor teksta i redatelj je Ivan Leo Lemo, a simpatičan lik Vlajne čistačice utjelovila je Ecija Ojdanić.

Ulaznice je moguće rezervirati na broj 721-330 ili ih kupiti u kazalištu radnim danom između 9 i 13 sati kao i dva sata prije početka izvedbe. Cijena ulaznice je 50 kuna.

Ulaz za predstavu u sklopu Kazališnog ljeta je slobodan.

(www.icv.hr, rtk, Dalmacija danas)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content