EP Ovo je sastav koji će istrčati protiv Engleske, Dalić: Ići ćemo kao i uvijek na pobjedu

Hrvatska nogometna reprezentacija danas (nedjelja) od 15 sati protiv Engleske na Wembleyju igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Izbornik Zlatko Dalić odredio je sastav, a na treningu u Rovinju shvatili smo tko će biti u prvih 11 – piše vecernji.hr

Zlatko Dalić je napravio dvije promjene. Iz prvih 11 ispada Borna Barišić, a njegovu poziciju zauzet će Joško Gvardiol. Iz prve jedanaestorke ispast će i Bruno Petković, a starter protiv Engleza bit će Andrej Kramarić.

Uglavnom, na Engleze će od prve minute jurnuti iduća postava, i to u formaciji 4-1-4-1: To je ova formacija: LivakovićVrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, GvardiolBrozovićKramarić, Modrić, Kovačić, PerišićRebić.

Pažljivija analiza ovoga sastava otkriva da u njemu nema klasičnoga napadača, jer Rebiću je ipak prirodnija pozicija krila, ali ne i Kramariću, koji u ovoj utakmici neće biti klasični “gore-dolje” krilni igrač, nego će se uvlačiti u “džepove” engleske obrane, na poziciju polušpice, na kojoj je najubojitiji.

SASTAV HRVATSKE

DOMINIK LIVAKOVIĆ neprikosnovena jedinica nakon briljantne sezone pokušat će si napumpati cijenu na najvećoj sceni

ŠIME VRSALJKO nije u ritmu igranja utakmica, ali jednostavno boljeg na poziciji desnog beka nemamo

DOMAGOJ VIDA naš ‘bećar i dika’ je u Turskoj kontinuirano pružao jako dobre partije i najiskusniji je naš branič

DUJE ĆALETA-CAR u redovima pomalo i raspadnutog Marseillea bio je jedna od svijetlih točaka, mijenja Lovrena

JOŠKO GVARDIOL Englezi će s ovim potezom ostati iznenađeni, a Joško je pokazao da je dostojan prvih 11

MARCELO BROZOVIĆ nismo ni svjesni koliko je važan, daleko najveći trkač i najveća radilica u ekipi, ključ ovakvog sustava

LUKA MODRIĆ i s 35 na leđima i dalje nosi i Real i Hrvatsku, kad on ima loptu u nogama svi možemo biti sigurni

MATEO KOVAČIĆ u zadnje dvije sezone jako je napredovao na klupskom planu, ali još uvijek čekamo tu pravu partiju u reprezentaciji Reklama: 0:29

ANDREJ KRAMARIĆ najbolji hrvatski strijelac u klupskom nogometu (25 golova), nadamo se da će se snaći na krilu

IVAN PERIŠIĆ uvijek strašno važan na velikim natjecanjima, zabija važne golove i puno radi za obranu

ANTE REBIĆ njegova grubost i agresija će nam jako trebati u vrhu napada, samo treba paziti da ne pretjera

FORMACIJA 4-1-4-1 ova formacija može se poistovjetiti s 4-3-3 ili 4-2-3-1 formacijama koje smo igrali u prošlosti, jedina je razlika što će sada dva veznjaka biti nešto isturenija, a ne jedan kao što je to prije bio slučaj gdje smo samo imali jednog ofenzivnijeg veznjaka, Dalić rizično pokušava novi sustav.

KLUPA Kalinić, Sluga, Barišić, Lovren, Škorić, Juranović, Bradarić; Badelj, Pašalić, Vlašić, Ivanušec; Brekalo, Petković, Oršić, Budimir.

-Ići ćemo kao i uvijek na pobjedu. Ne možemo tražiti samo bod, braniti se i čekati takvu situaciju, teško bismo to obranili. Pokušat ćemo pobijediti, a onda kroz igru – što se stvori, što se dogodi – poručio je Dalić.

(vecernji.hr, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content