Evo što vas ovog vikenda čeka u sklopu Virkasa i Kazališnog ljeta

Ovoga vikenda u sklopu Virkasa 2021. održavaju se dvije predstave. Tako u petak, 2. srpnja s početkom u 20 sati možete pogledati predstavu „Kraljevstvo moje (za početnike)“ Ludens teatara i Teatara EXIT.

Predstava Kraljevstvo Moje (za početnike) nastala je po tekstu Davida Javerbauma Čin Božji (orig: An Act of God) koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine. Predstava je originalno postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće. S obzirom da forma stand-upa počiva na aktualnosti humornih točki i adaptiranju lokaliteta izvedbe, autorski tim odabrao je kao polazište ovaj tekst jer pruža takvu mogućnost modifikacije i prilagodbe. Ova predstava neće početnički odgovarati na pitanje kokoši i jajeta (zapravo hoće u prvih pet minuta), niti će prokazati postoji li život nakon smrti.

U subotu, 3. srpnja s početkom u 20 sati, počinje predstava „Tramvaj zvan žudnja“ Kazališta Marina Držića.

„Tramvaj zvan žudnja“ je povijesno zaživio kao dramski film, s elementima film noira, snimljen 1951. kao adaptacija istoimenog kazališnog komada Tennesseeja Williamsa (za koji je 1947. osvojio Pulitzerovu nagradu). To je priča o južnjačkoj ženi, Blanche Dubois, koja doživljava niz osobnih gubitaka, ostavlja aristokratsko okruženje i pronalazi utočište sa sestrom Stellom i njenim mužem Stanleyem Kowalskim u trošnom stanu u New Orleansu.

Rezervacije ulaznica za predstave u sklopu VIRKAS-a moguće je rezervirati na broj 033 721 330 ili ih možete kupiti u prostoru kazališta svaki radni dan između 9 i 13 sati ili dva sata prije početka izvedbe.

U nedjelju, 4. srpnja, u sklopu Kazališnog ljeta, a s početkom u 21 sat, počinje predstava „Mistero Buffo“ Kazališta Grupa i Triko Cirkus teatara. Bit će to posljednja predstava ovogodišnje ljetne kazališne manifestacije.

Virtuozna monodrama Mistero Buffo prema djelu velikog talijanskog pisca i glumca, nobelovca Daria Foa, u izvedbi Dražena Šivaka i režiji Lee Delong jedan je od najvećih izazova za glumce jer radi se o kombinaciji humora i tragedije. Iako je djelo nastalo 1969. godine i danas je vrlo aktualno, u što će se publika moći uvjeriti u dvorištu Palače Pejačević.

Ulaz za kazališno ljeto je besplatan.

(www.icv.hr, Kazalište Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content