FOTO Ciglar na rukama suigrača: Duspara primio pobjednički pehar, a onda je u Zdencima započela velika fešta

Bilo je tu šampanjca, zagrljaja, pjesme pa čak i suza radosnica. Sve je to završetak lijepe nogometne priče u Zdencima, priče o Nogometnom klubu Sloga koji je nakon dugo vremena bez pravog rezultata i nogometa, prvo suvereno osvojio 2. ŽNL Istok, a onda samo par godina poslije, također suvereno i 1. županijsku nogometnu ligu.

U utakmici 28. kola ove sezone svladali su Mladost 1930. iz Čađavice s 5:0 uz dva pogotka Luke Zemana te po jedan Florijana Rupčića, Marija Duspare i mladog Patrika Marinića. Nakon što je sudac Majstorović dao znak za kraj utakmice, uslijedilo je veliko slavlje nogometaša Sloge, a potom je u ime Županijskog nogometnog saveza VPŽ, voditelj županijskih liga za mlađe dobne uzraste i veterane te delegat na utakmici Željko Moslavac, uručio pokal prvaka kapetanu Sloge Draženu Duspari.

NK-Sloga-Zdenci-Prvak-5

-Poseban je ovo osjećaj za cijelu momčad jer smo doista tijekom cijele sezone disali kao jedan i zdušno se borili za svaki bod. Mi koji dolazimo iz drugog mjesta u tijeku ove sezone uvidjeli smo koliko Zdenčani vole nogomet i svoju Slogu i time je sreća još veća što smo svi zajedno ovom klubu donijeli veliki rezultat. Hvala na svemu svim mojim suigračima, trenerima koji su nas vodili kroz sezonu te posebno našem do jučer suigraču i sada treneru Danijelu Ciglaru – rekao je kapetan Duspara.

Krenulo je tada veliko slavlje, šampanjac je prskao na sve strane, a potom se i pilo iz pobjedničkog pokala uz gromoglasan uzvik “Tko je najbolji – Sloga” i na kraju je igrač-trener Danijel Ciglar završio na rukama svojih igrača.

NK-Sloga-Zdenci-Prvak-7

Jedan od najzaslužnijih ljudi iz Zdenaca za preporod nogometa i Sloge je samozatajni, ali nevjerojatno vrijedni predsjednik Darko Čiš koji je pokušao, ali nije mogao skriti suze nakon ovog velikog uspjeha.

-Teško mi je sada bilo što reći, čestitke od srca svima, igračima, treneru, Upravi kluba koja je odradila velik posao, našim vjernim navijačima koji unatoč problemima s koronavirusom nisu mogli biti uz nas koliko bi trebali, ali nikada nisu propustili priliku barem malo doći i podržati dečke. Hvala svima od srca – rekao je Čiš.

NK-Sloga-Zdenci-Prvak-9

Treba svakako pohvaliti momčad i trenera Mladosti 1930. iz Čađavice na iskazanoj korektnosti i velikom fair-playu jer su na kraju utakmice svi ostali na terenu i pljeskom pozdravili i čestitali prvacima.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content