FOTO Nogometna olimpijada u Gornjem Bazju: Jedna ekipa Virovitice do naslova, druga ostala bez bronce u posljednjim sekundama

U četvrtak, 24. lipnja na 2. Nogometnoj olimpijadi na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju odigran je turnir u uzrastu U-13. Rezultatima postignutim u natjecanju po skupinama u poluzavršnicu su se plasirale ekipe: Virovitica I, Graničar iz Đurđevca, Slaven Belupo i Virovitica II.

U prvom susretu poluzavršnice susrele su se dvije ekipe NK “Virovitice”. Prvi dio je, uz nekoliko obostranih prilika, završio bez zgoditaka. U drugom dijelu nešto starija postava Virovitice I, koju je vodio trener Ante Dražić, postigla je tri zgoditka i došla do pobjede nad ekipom trenera Aleksandra Matijaševića.

Drugi ogled poluzavršnice između Graničara i Slaven Belupa završio je rezultatom 1:1 te se krenulo u izvođenje penala. Junak je bio vratar Đurđevčana Danijel Jadanec.

IMG_6341-Custom

U utakmici za treće mjesto između Slaven Belupa i Virovitice II u žustroj igri obje ekipe su propustile nekoliko odličnih prilika za zgoditak. U posljednjim sekundama, kada su svi očekivali da će se pristupiti izvođenju penala, igrači Belupa uspjeli su postići zgoditak vrijedan brončane medalje.

Virovitica I u finalnoj utakmici s Graničarom već u prvoj minuti postigla je pogodak. U nastavku su obje momčadi propustile nekoliko prilika. Posljednjih nekoliko minuta Đurđevčani kreće “na sve ili ništa”, što su iskoristili Virovitičani, koji su tri minute prije kraja postigli drugi zgoditak i došli do pobjede 2:0.

Medalje i pehare najbolji ekipama i pojedincima uručio je jedan od trenera Škole nogometa općine Lukač – Bratstvo Gornje Bazje Zlatko Vuković.

IMG_6381-Custom

Prva momčad iz Virovitice dobila je dva pehara, jedan za osvojeno prvo mjesto na turniru u nogometu, a drugi za ukupnog pobjednika u svim disciplinama.

Poredak:

1. Virovitica I
2. Graničar Đurđevac
3. Slaven Belupo
4. Virovitica II
5. Pitomača
6. Bratstvo II
7. Bratstvo I

Najbolji vratar turnira: Danijel Jadanec (Graničar Đurđevac)

Najbolji igrač turnira: Luka Knežević (Virovitica I)

Pobjednici u pucanju penala:

Danijel Jadanec, Dario Odobašić i David Vlašić (Graničar Đurđevac)

Pobjednici u žongliranju:

Luka Knežević i Matej Meler (Virovitica I)

Posebnu nagradu u žongliranju dobio je Marko Srnak (Virovitica II), jer je najviše puta žonglirao s loptom.

Pobjednici u preciznosti:

Gabrijel Šešet i Lovro Vidović (Virovitica I)

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content