FOTO Povratak Rezovca na Lanište u velikom stilu: Tomić i Oršulić precizni za nastavak pobjedničke serije

U svojoj povratničkoj utakmici na Lanište, nogometaši Rezovca u 28. kolu 1. županijske nogometne lige pobijedili su Bratstvo iz Gornjeg Bazja 2:0. Teren se oporavio nakon šestomjesečne obnove i sve je bilo spremno za jednu pravu utakmicu.

Prvu priliku imao je Rezovac u 14. minuti, kada je Dario Čančar iz slobodnog udarca odlično pucao prema gostujućim vratima, ali se vratar Leo Franjić izvio i uspješno obranio njegov udarac. Gosti su počeli postepeno preuzimati inicijativu. Prvi ozbiljniji šut na domaća vrata imao je Dino Milinović u 20. minuti, ali je lopta prohujala visoko iznad vrata.

Gostujući pritisak se nastavio. U 25. minuti jak udarac Lea Hokmana ukrotio je domaći vratar Marko Doppler. Pet minuta kasnije Doppler je bio uspješniji i od Vedrana Bajivića. U 35. minuti nova gužva pred domaćim vratima, ali bez prave završnice. U jeku pritiska igrača Bratstva, u 43. minuti Mateo Tomić je došao do lopte na centru, “ispremiješao” gostujuću obranu i na kraju “kilerskim instinktom” svladao FranjićaRezovčani su u svlačionicu otišli s kapitalom od jednog zgoditka.

IMG_9816-Custom

U drugom dijelu potpuno drugačija slika. Domaća momčad ima loptu više u nogama i pritišće gostujuću obranu. Motor domaće momčadi bio je Dominik Tepeš. Trener Bratstva Dario Gabrić sredinom drugog dijela mijenja četiri igrača. Iz igre izlaze Hokman, Topić, Topolovčan i Viljevac, a ulaze Habijanić, Karnik, Mioljević i Pokupić. To nije donijelo neke bitnije promjene, domaći nogometaši i dalje imaju više od igre, ali je za njih u nekoliko navrata Franjić bio nesavladiv. Puno više su pokazali domaći igrači s klupe, Mario Nreca, Juro Oršulić i Željko Medić. Upravo su oni riješili pitanje pobjednika.

U 85. minuti Nreca je probio desnu stranu ubacivši loptu u gužvu desetak metara od vrata, gdje je najprisebniji bio Oršulić, koji je svladao Franjića i postavio konačnih 2:0. Dvije minute prije kraja Matej Vinak je izbio sam ispred Dopplera, ali je domaći vratar još jednom odlično obranio.

IMG_9829-Custom

– U prvom dijelu smo bili dominantniji, ali domaći su iskoristili svoju priliku i poveli. U drugom dijelu domaći nogometaši bili su bolji i zasluženo došli do pobjede – rezimirao je trener Bratstva Dario Gabrić.

-Zahvalio bi se našem donedavnom treneru Stjepanu Pleši, koji je odlično odradio zimske pripreme, što se vidjelo posebno u drugom dijelu, kada smo dominirali. Bili smo za nijansu bolji od protivnika. U prvom dijelu gosti su bili bolji. U tim trenucima naš vratar Doppler nas je držao na životu. U drugom dijelu uz par zamjena došli smo do vrijedne pobjede. U istom ritmu nastavljamo i preostala dva kola i želimo doći do sedme pozicije na tablici – zadovoljan je bio Antonio Ilijašević, koji u protekla tri kola uspješno vodi nogometaše Rezovca.

Rezovac – Bratstvo Gornje Bazje 2:0
Igrač utakmice: Dominik Tepeš

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content