FOTO Tradicionalna 35. Moto alka u Špišić Bukovici: Ivan Mihelčić pobjednik u klasi jednosjed, u klasi dvosjed najbolji Tomislav Relić i Marijo Svetec

U sklopu obilježavanja Dana općine Špišić Bukovica – “Ivanja”, danas (subota) je u Špišić Bukovici održana tradicionalna Moto alka. Riječ je o 35. izdanju Moto alke, kao i 5. izdanju Moto alke za osobe s invaliditetom koje organizira MK “Alka” iz Špišić Bukovice.

Sada, već 35. godinu zaredom ljubitelji limenih vozila na dva kotača, uz svoje jureće ljubimce i uz mirnu ruku te dobru brzinu iskazali su vještine koje su i ove godine izmamile pljesak velikog broja nazočnih.

Već smo ranije pisali o rezultatima 5. Moto alke za osobe s invaliditetom u kojoj je titulu najboljeg ponio Miroslav Jezerčić. Srebrni je bio Dejan Vargović, a brončani Ivan Šabarić.

Nakon natjecanja osoba s invaliditetom, započela je jubilarna 35. Moto alka koja na zaista zanimljiv i humorističan način podsjeća na Sinjsku alku. Brojni natjecatelji okušali su svoju spretnost u kategorijama jednosjed i dvosjed.

-Tradicionalna Moto alka u Špišić Bukovici održava se od 1987. godine. Vozila se čak i za vrijeme Domovinskog rata, ali i pandemije koronavirusa i baš sam sretan što se ta tradicija uspjela očuvati. Danas ujedno slavimo i 34. rođendan Moto kluba “Alka”. U ovogodišnjem izdanju imali smo više od 50 sudionika u obje konkurencije – rekao nam je Ivan Ivoš, dopredsjednik MK “Alka”.

MG 6687

Pojasnio je i detalje samog natjecanja u kojem se i sam okušao nebrojeno puta, ali unazad par godina nije se natjecao jer je, kako smo već i spomenuli, dopredsjednik kluba te jedan od glavnih organizatora.

-U klasi jednosjed, da bi rezultat bio valjan, mora se postići brzina od 35 do 45 kilometara na sat, dok je u klasi dvosjed potrebna brzina od 45 do 55 i naravno cilj je pogoditi alku, a tim bolje ako pogodite u samu sridu. Bitno je i zadržati motor u ravnini, a najbitnije imati mirnu ruku – zaključio je Ivoš.

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja u klasi jednosjed je iskusni alkar Ivan Mihelčić iz Špišić Bukovice (MK “Alka”). Drugo mjesto pripalo je Goranu Manestaru (MK Bjelovar), dok je treći bio Mario Šulc (MK Bjelovar).

-Konkurencija je ove godine bila žestoka, Bjelovarčani su odlični alkari, ali i jako dobri prijatelji. Što se tiče moje pobjede, presudilo je bistro oko i mirna ruka – rekao je Mihelčić, koji se ovakvom vrstom natjecanja bavi već dugih 39 godina.

MG 6577

Najskladniji i najspretniji par u klasi dvosjed bili su Tomislav Relić i Marijo Svetec, također članovi MK “Alka”. Drugo mjesto osvojili su Dalibor Bartolić i Mario Šulc, dok je treće mjesto pripalo Ivanu i Nikoli Barbiru.

-Konkurencija je ove godine bila iznimno jaka, ali mi praktički cijeli svoj život vozimo motore i spremamo se za ovakva natjecanja i eto, danas smo imali najbolji rezultat. Motori i brzina su naš život, jednostavno to volimo – rekli su ponosni pobjednici, kako ih od milja zovu prijatelji, Loc i Cvebo.

Nakon dodjele pehara i zahvalnica održan je tradicionalni defile motora kroz Špišić Bukovicu, koji je predvodio fantastični stunt majstor, Zaprešićanin Dejan Špoljar.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content