Foto-video klub Slatina bio domaćin ”Susretima fotoklubova Slavonije i Baranje”

Jučer (nedjelja) su u Slatini održani ”Susreti fotoklubova Slavonije i Baranje” koje je organizirao Foto-video klub Slatina s ciljem okupljanja ljubitelja fotografije, upoznavanja novih ideja i razmjene iskustava u fotografiranju i s fotografijom.

Na susrete se odazvalo 20-ak članova triju slavonsko-baranjskih klubova, Fotoklub Osijek, Fotoklub Kadar” Slavonski Brod i Fotoklub Vinkovci.  

Nakon okupljanja i pozdrava dobrodošlice predsjednice FVK Slatina Nikoline Tomić, gosti su uz fotografiranje obišli crkvu sv. Josipa, Park 136. slatinske brigade, centar i gradsku fontanu, te uz okoliš  Industrijsko-obrtničke škole Slatina prošli do autobusnog i željezničkog kolodvora te uz zgradu Pučkog otvorenog učilišta Slatina došli do EPIcentra Sequoia, gdje ih je dočekao slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Predavanje pod nazivom ”Kako gledati fotografiju” u novoj dvorani posjetiteljskog dijela EPIcentra Sequoia održao je član FK Osijek Zlatko Balentić te je nakon toga održan i okrugli stol na kojemu se govorilo o problematici bavljenja fotografijom, izložbama, mogućnostima napredovanja, uspjesima i nagradama, kao i o digitalnoj fotografiji. Nakon predavanja, Nikolina Tomić provela je goste u razgledanja EPIcentar Sequoia.

– Ovim susretom i predavanjem došli smo do novih pogleda na fotografiranje i samu fotografiju, uspostavljana je nova suradnja, te smo dogovorili nove susrete i pripremanje nove izložbe. Zadovoljna smo sa odazivom klubova i definitivno ćemo nastaviti suradnju. Također smo odlučili da Foto-video klub Slatina ostane organizator susreta klubova Slavonije i Baranje – zaključila je predsjednica FVK Slatina Nikolina Tomić.

(www.icv.hr, adf, Foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content