”Glasnici istine” i ZUiČ HVIDR-a VPŽ organiziraju 2. biciklistički maraton ”Crveni fićo” Slatina-Osijek u nedjelju, 27. lipnja

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine”, u suradnji sa Zajednicom udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, u nedjelju, 27. lipnja, organizira 2. biciklistički maraton imena ”Crveni fićo” koji će biti vožen od Slatine do Osijeka.

Biciklistički maraton se organizira u povodu Dana osječkih branitelja u spomen na sve poginule hrvatske branitelje u obrani grada Osijeka, te u spomen na 27. lipnja 1991. godine kada je tenk bivše JNA pregazio crvenog fiću. Događaj je to koji je nagovijestio daljnja zbivanja, ne samo u Osijeku, već i agresiju bivše JNA na prostoru cijele Republike Hrvatske. Tako je mali crveni fićo postao simbolom grada Osijeka.

Biciklistički maraton će izvesti članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije ”VBR” (veterani, branitelji, rekreativci), a start je u nedjelju, 27. lipnja, u 8 sati ispred Gradske uprave u Slatini gdje će se također odati počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata.

Cilj maratona je u 13 sati u Osijeku kod umjetničke instalacije ”Crveni fićo”.

(www.icv.hr, adf, Glasnici istine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content