Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” uspješno istrčali 9. memorijalnu utrku Đakovo-Koritna

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine”, Pavo Tutenov, Zlatko Milošević, Darko Dolovski, Robert Knapić i Sandro Dolovski uz Antu Vidića iz Semeljaca uspješno su po vrućem i sparnom vremenu istrčali 9. memorijalnu utrku Đakovo-Koritna u duljini od 18 kilometara.

dakovo koritna 3 Custom

Utrka je posvećena spomenu na sve poginule hrvatske branitelje Đakovštine kao i na poginulog hrvatskog branitelja Žejlka Ervačića iz Koritne čija su braća Mirko i Zoran začetnici i inicijatori ove memorijalne utrke.

Organizator ovogodišnjeg memorijala bili su veterani 3. gardijske brigade ”Kune” Ogranak Đakovo, a utrka je održana pod pokroviteljstvom Grada Đakova i Općine Semeljci.

Start memorijalne utrke bio je ispred spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Đakovu, gdje je tradicionalno sudionike ove utrke nakon odavanja počasti poginulim braniteljima pozdravnim riječima na put ispratio gradonačelnik Đakova Marin Mandarić.

dakovo koritna 4 Custom

Na putu do ciljnog odredišta, sudionici ove utrke odavali su počast paljenjem svijeća ispred spomen obilježja u Đakovačkoj vojarni, Forkuševcima, te Viškovcima gdje su ih i ove godine dočekali branitelji Viškovaca, kao i u Semeljcima gdje su ih dočekali i načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević i njegov zamjenik Mirko Miladinović.

Na ciljnom odredištu u Koritni, na Mjesnom groblju, paljenjem svijeće odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima Željku Ervačiću i Dragi Crnogorcu.

Maratoncima i ovoga puta su logistička pratnja bili Zoran Ervačić i Mato Vidić, te predsjednik veterana 3. gardijske brigade Ogranak Đakovo Mario Jahić skupa sa svojom kćerkom Teom i tajnikom Marianom Petrakom.

dakovo koritna 1 Custom

Svim sudionicima prigodne zahvalnice na kraju je uručio Mirko Miladinović, zamjenik načelnika Općine Semeljci.

(www.icv.hr, adf, Glasnici istine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content