HEP-ovci pomagali u saniranju i bojanju šetnice u Parku prirode Kopački rit

Zaposlenici HEP Opskrbe svoju su akciju “Naša ZelEn priča” ove godine održali u Parku prirode Kopački rit gdje su zajedno s djelatnicima Parka prirode u višesatnoj akciji pomagali u sanaciji prvog dijela šetnice, te obojali ogradu u dužini jednog kilometra šetnice.

Osim što su donirali materijal za obnovu i bojanje šetnice, iz HEP Opskrbe su također donirali i klupu koja je postavljena u Aleji Dunavskih parkova, a na kojoj će se budući posjetitelji moći odmoriti i uživati u pogledu.

Kako je za medije pojasnila Kristina Sušanj, voditeljica projekta “Naša ZelEn priča”, volontiranjem zaposlenika dodatno se ističe briga za društvo i pomoć zajednici kojoj je to potrebno.

– Na tom konceptu nastao je i naš proizvod ZelEn – električna energija iz obnovljivih izvora. Posebno smo ponosni što se sredstva od prodaje proizvoda ZelEn prikupljaju u Fond iz kojeg se realiziraju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti i to za potrebe ustanova koje skrbe za socijalno osjetljive kategorije stanovništva. Iz Fonda ZelEn do sada je realizirano jedanaest projekata u vrijednosti 3,3 milijuna kuna, a upravo je u tijeku i javni poziv za donaciju projekata u iznosu od milijun kuna. Svojim poslovanjem želimo povećati svijest o odgovornom ponašanju prema prirodi i okolišu u kojem živimo i djelujemo – izjavila je za medije Sušanj.

Kopački 1

Dodala je i kako je koncept “Naša ZelEn priča” proširen na druge društveno korisne projekte poput akcija čišćenja obale, bojenje dječjih domova, prikupljanje pomoći za socijalno osjetljive skupine društva, trčanje humanitarnih utrka, pomoć stradalima od potresa i druge korisne akcije.

Također je paralelno s ponudom ZelEna, pokrenuta akcija “Sto zelenih stabala” u sklopu koje je posađeno više stotina stabala uz HEP-ove hidroelektrane.

(www.icv.hr, tj, ustupljene fotografije)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content