Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i olujnim udarima vjetra pogodilo središnji i istočni dio VPŽ

Snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom danas (petak) oko 17 sati pogodilo je požeško područje. Led veličine oraha lomio je sve pred sobom, stradale su obiteljske kuće, vozila, ratarske i voćarske kulture. Tijekom obilaska grada gradonačelnik Požege Željko Glavić potvrdio je kako gotovo da nema krova na kojem nema oštećenih crjepova od leda.

 

Nevrijeme je zahvatilo i istok Virovitičko-podravske županije. Uz tuču na orahovačkom području, jak vjetar na području Nove Bukovice lomio je grane i skidao crjepove s krovova. Čitatelji nam dojavljuju kako je u Bjelkovcu vjetar srušio štagalj, a učinio je i znatnu štetu na nekolicini gospodarskih zgrada u mjestu. Na terenu su vatrogasci koji uklanjaju srušene grane i stabla s prometnica.

Nevrijeme je poharalo i Čačince, gdje je, kako nam javlja čitatelj, olujni vjetar srušio cijelu šupu dugu 30 metara.

Jaki udari vjetra pogodili su i Čađavicu. Posebno neugodno bilo je na i u blizini oranica, gdje je, vidi se iz snimke čitatelja, jak vjetar dizao prašinu i vidljivost na trenutke spustio gotovo na nulu.

Zapadno područje županije prošlo je tek s kratkotrajnim pljuskovima, no nova moguća nevremena prema prognozama možemo očekivati i u noći s petka na subotu te tijekom subote ujutro.

I dalje će najgore biti na istočnom dijelu Hrvatske pa tako i Virovitičko-podravske županije, za koje je, podsjetimo, DHMZ izdao drugi stupanj upozorenja, od tri moguća.

(www.icv.hr; foto i video: čitatelji)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content