JEDNI ZA DRUGE U programu ICV radija ugostili smo Ivonu Petrović i Marina Milovca iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ iz Orahovice

U emisiji „Jedni za druge“ razgovarali smo s Ivonom Petrović i Marinom Milovcem iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ iz Orahovice.

Tema emisije bila je aktivnost udruge u proteklom razdoblju, ali i najava novih aktivnosti s obzirom na popuštanje mjera COVID 19.

Rad udruge baziran je na radionicama prilagođenim korisnicima, a radi se o kreativnim radionicama, radionicama kućnih poslova te raznim edukativno rekreativnim radionicama. Osim toga udruga redovito organizira i prigodne događaje vezane uz razne blagdane i spomendane kada se isti obilježe priredbom na kojoj u prvom redu nastupaju korisnici svojim likovnim, literarnim i glazbenim uradcima. Inače Jaglac je poznat ne samo u našoj županiji nego i šire, a o radu nekih korisnika saznalo se i u TV emisijama HRT te lokalne TV. Prema riječima voditelja Ivone Petrović i Marina Milovca, popuštanje COVID 19 mjera zasigurno će omogućiti još bolju prezentaciju rada ove vrlo aktivne udruge, te omogućiti korisnicima još više posjeta raznim institucijama, događajima i svemu onome što omogućuje kvalitetan društveni život i inkluiziju.

(www.icv.hr, bs)

Povezane vijesti

Skip to content