Održana konstituirajuća sjednica: Jurica Kiris predsjednik Općinskog vijeća Zdenci

Općinsko vijeće Općine Zdenci održalo je svoju konstituirajuću sjednicu. Nakon što je Vijeće potvrđeno i konstituirano, vijećnici su položili prisege, a u novom sazivu prema glasovima birača je 5 vijećnika HDZ-a, 3 Grupe birača i jedan koalicije Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika. U novom četverogodišnjem mandatu tako su potvrđeni vijećnici, Jurica Kiris, Kristina Zvonarić, Miroslav Zlosa, Milan Marković i Gorana Pačalat (svi sa liste Hrvatske demokratske zajednice), zatim Mato Barukčić, Zdenko Tajz i Dražen Mađaš (svi sa liste Grupe birača) te Antonio Garić (Domovinski pokret – Stranka umirovljenika). Za predsjednika Općinskog vijeća većinom glasova izabran je Jurica Kiris, a za njegovog zamjenika Miroslav Zlosa.

– Osobita mi je čast biti predsjednikom Općinskog Vijeća i ono što mogu obećati je da ću dati sve od sebe u pomoći osiguravanja normalnih uvjeta života svim mještanima svih naselja naše općine. Nadam se i vjerujem kako će svi vijećnici raditi pošteno i konstruktivno da što lakše realiziramo sve projekte i odluke koje su pred nama. Svaka dobra ideja i prijedlog će uvijek biti dobro došli od svih vijećnika i zato vjerujem u njihov predan rad – rekao je novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Zdenci Jurica Kiris.

Načelnik općine Tomislav Durmić također vjeruje kako će općinski vijećnici raditi razborito i pošteno.

– Prije svega čestitam Jurici Kirisu na izboru, riječ je o pametnom, mladom, marljivom i sposobnom mladiću koji može jako puno toga dobroga donijeti u radu Vijeća. Vjerujem kako će vijećnici prepoznati kako želimo učiniti sve za siguran i ugodan život naših mještana i kako u tome pravcu i radimo sve općinske projekte. Pred nama je velik i naporan posao koji ćemo, siguran sam zajedno, odraditi na zadovoljstvo svih jer zato smo ovdje i izabrani, ja kao načelnik, i vijećnici, kako bi služili svojim mještanima – rekao je načelnik Durmić. Na kraju sjednice većinom glasova su potvrđeni i nužni vijećnički odbori.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content