KAZALIŠNO LJETO “Vla-Vla-Vlajland cabaret” o snovima i zbilji jedne sretne čistačice

Sinoć (nedjelja) je u okviru Kazališnog ljeta u dvorištu Palače Pejačević glumica Ecija Ojdanić, koja glumi lik Vlajne čistačice nasmijala publiku do suza u predstavi Kazališta Moruzgva “Vla-Vla-Vlajland cabaret”. Autor teksta i redatelj je Ivan Leo Lemo, a simpatična Ecija Ojdanić ukrala je srce publike već u prvih pet minuta. 

Predstava je nastavak hit koprodukcije Kazališta Kerempuh i Kazališta Moruzgva “Cabaret preko veze”, u kojoj je posebnu simpatiju publike privukao lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživjela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Naravno, sve u svrhu zabave i pouke publici.

Ovaj put, u “Vla-Vla-Vlajland cabaretu” heroinu Vlajnu sudbina je odvela u Njemačku, zemlju snova naših gastarbajtera i ondje su ovu narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu zadesile brojne zavrzlame, pomiješane kulturološkim nesporazumima. Kao prvo – zet baletan iz Srbije (kojeg je njen sin gej upoznao u zemlji slobode, Njemačkoj), pa Hassan, suprug kojeg je upoznala na tečaju plesa, a brojne avanture slijede i s iskustvom povratka u zemlju kao bogate  udovice i s putovanja po svijetu.

Ovaj cabaret svojevrsni je hommage velikanki dijalektalne stand up forme Neli Eržišnik, a izvrstan i zahtjevan nastup ove poznate glumice publika je naglasila srdačnim pljeskom. 

(www.icv.hr, mlo) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content