Kreće cijepljenje djece protiv koronavirusa u Hrvatskoj, doznajte detalje i što kažu roditelji

Cijepljenje djece u Hrvatskoj protiv koronavirusa kreće od idućeg tjedna i to u Rijeci, gdje će se masovno cijepiti stariji od 12 godina uz obavezan pristanak roditelja.

Nakon što je Pfizerovo cjepivo odobreno za djecu od 12 do 16 godina, Zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za cijepljenje djece koja imaju određene kronične bolesti.

Cijepit će se na punktovima u posebnom terminu ili u ordinacijama liječnika školske medicine. Morat će biti u pratnji roditelja, a osim djece koja boluju od kroničnih bolesti u Rijeci će se od idućeg tjedna moći cijepiti sva djeca od 12 do 16 godina, donosi RTL.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović očekuje da bi do jeseni moglo biti procijepljeno 50 posto školske populacije.

-Kad su oni izvan školskih institucija možda ih je teže dozvati na cijepljenje ali trudit ćemo se. Jesen nije daleko i to ćemo vrijeme iskoristi pogotovo u vremenu kad se već pripremaju za školu da tu aktivnost intenziviramo i da procijepimo 50 posto školske populacije, odnosno studentske gdje je odaziv već bio dobar – kaže ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović.

U prilogu RTL-a mogu se čuti i reakcije roditelja, koje su podijeljene. Jedni smatraju da je to dobro iz preventivnih razloga, a drugi ne vjeruju cjepivu. (tportal.hr, RTL)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content