Mario Gubeljak i dalje predsjednik Vatrogasne zajednice grada Orahovice

Vatrogasna zajednica grada Orahovice održala je svoju redovnu izvještajnu i izbornu Skupštinu. Izvješće o radu podnio je novi/stari zapovjednik Robert Orina naglasivši kako su vatrogasci s područja Zajednice odradili sve tražene i potrebne aktivnosti na visokoj razini.

-Sudjelovali smo u čuvanju ulaza u našu županiju u vrijeme zatvaranja granice uslijed pandemije koronavirusa, matično društvo DVD Orahovica sudjelovalo je u pomoći potresom stradalim područjima, a sva društva uključila su u humanitarne akcije prikupljanja pomoći za stradale – rekao je Orina te izdvojio i intervencije na koje su vatrogasci u 2020. godini odradili.

-Imali smo ukupno pet intervencija, od čega dva požara, jedna ispomoć u Markovu na požaru trske po zapovjedi županijske zapovjednice, jedna ispomoć u Čačincima na požaru gospodarskog objekta te požar vozila u Kutjevu. Uz navedene, treba istaknuti i 25 intervencija uklanjanja gnijezda stršljena koje je uspješno odradio naš vatrogasac Tomislav Pezić – zaključio je Orina.

Nakon ostalih podnesenih izvješća uslijedio je izbor novog vodstva Zajednice pa je tako za novog predsjednika i u novom petogodišnjem mandatu, jednoglasno potvrđen dosadašnji Mario Gubeljak, njegov zamjenik je i dalje Ivica Podboj, a uz navedene u Predsjedništvo su još izabrani Tomislav Pezić, Denis Belobradić, Samir Božičević, Dalibor Saher i Željko Mihalek dok su u Sud časti izabrani Petar Čačinović kao predsjednik te Mato Orina i Željko Čačinović kao članovi. Delegati u VZ VPŽ su po funkciji predsjednik Gubeljak, dopredsjednik Podboj i zapovjednik Orina.

-Zahvaljujem se na novom ukazanom povjerenju i mogu reći da smo u prošlom mandatu odradili odličan posao pa sam sigurna kako novo razdoblje donosi nove izazove koje ova ekipa itekako može profesionalno i korektno odraditi – rekao je novi/stari predsjednik VZ grada Orahovice Mario Gubeljak.

Na kraju skupštine nazočne je u ime Grada Orahovice i gradonačelnika Saše Ristera pozdravio Ivica Podboj istaknuvši kako će Grad i dalje biti na raspolaganju Zajednici i svim vatrogascima za svaki vid pomoći.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content