Memorijalni turnir u trapu za Dražena Bartolovića: U ekipnom djelu natjecanja pobjedu odnijela Lovačka udruga ”Fazan” Pitomača

Streljačko društvo Orahovica nastavilo je s tradicijom organizacije natjecanja u gađanju glinenih golubova koje je svake godine bilo dio velike gradske manifestacije Orahovačko proljeće. Ovoga puta turnir je dobio predznak memorijalni, jer je posvećen nedavno preminulom osnivaču i dugogodišnjem članu društva Draženu Bartoloviću. Prilikom otvaranja turnira Dražena se emotivno prisjetio predsjednik Streljačkog društva Zlatko Marčinković.

-Dražen je bio naš brat, prijatelj čovjek kakav se u jednom društvu samo poželjeti može. Bio je veliki radnik, vrhunski strijelac i osoba na koju si se uvijek mogao osloniti. Teško nam je što više nije s nama, zato smo se barem na ovaj skroman način odlučili natjecanje posvetiti njemu i od srca se zahvaljujem svim ekipama koje su došle – rekao je Marčinković.

Generalni pokrovitelj turnira je Turistička zajednica uz pomoć grada Orahovice pa je isti otvorio gradonačelnik Orahovice i predsjednik TZ-a Saša Rister.

Memorijal Drazen Bartolovic 8

-Posebna mi je čast danas biti ovdje i otvoriti ovaj turnir za našeg Dražena kojeg je cijela Orahovica poznavala i poštivala. Hvala njegovom društvu koje je sve organiziralo i naravno da su Grad i Turistička zajednica čvrsti partner i prijatelji ovakvih događaja. Treba svakako reći kako su danas svi koji su došli pobjednici jer svi smo tu za Dražena – rekao je Rister te ispaljivanjem prvog metka i pogotkom glinenog goluba otvorio natjecanje.

25 ekipa iz gotovo cijele kontinentalne Hrvatske natjecalo se u više nego zanimljivoj borbi u tri kategorije, trapu pojedinačno i ekipno te zračnoj pušci. U ekipnom dijelu natjecanja pobjedu je odnijela Lovačka udruga ”Fazan” Pitomača, drugo mjesto pripalo je Lovačkoj udruzi ”Srnjak” Kešinci” dok je treće osvojila ekipa Trap teme iz Vinkovaca. Kod pojedinaca najprecizniji je bio Ivan Alilović iz Vinkovaca, drugo mjesto pripalo je Draženu Tržiću iz Pitomače,a treće Michaelu Brlasu iz Špišić Bukovice. U disciplini zračna puška najbolji je bio Antonio Čapo, dok je drugo mjesto pripalo Ivanu Holjenku. U posebnom dijelu natjecanja pod naziv fair-play okušali su najbolji pojedinci ekipa, a na kraju je u izjednačenoj borbi do zadnjeg hica, slavio Domagoj Gilanj iz Pleternice.

Nagrade najboljima uručili su gradonačelnik Orahovice Saša Rister te predsjednik Streljačkog društva Orahovica Zlatko Marčinković uz asistenciju Krunoslava Mitrić iz Našica koji je i više nego uspješno vodio kompletno natjecanje, a treba svakako pohvaliti i organizatore na odličnom odrađenom poslu na čelu s neumornim tajnikom Željkom Bratanovićem.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content