Nastavak projekta “Vrijeme je za školski obrok”: U 14 osnovnih škola na području OBŽ obuhvaćeno 994 učenika u riziku od siromaštva

Osječko-baranjska županija prijavila je Projekt ”Vrijeme je za školski obrok 2020.-2021.”, a koji predstavlja nastavak petogodišnjeg projekta ”Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”.

Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama, rečeno je na današnjoj (08. lipnja) uvodnoj konferenciji projekta “Vrijeme je za školski obrok”.

Istaknuto je i kako je u projekt uključeno ukupno 994 učenika u riziku od siromaštva iz 14 osnovnih škola kojima je osnivač Osječko-baranjska županija. Projekt je prijavljen na Javni poziv koji je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a vrijednost projekta je milijun kuna. Sredstva su u cijelosti bespovratna, 85 posto je osigirano iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i 15posto iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

– Time se ujedno rasterećuje Županijski proračun za naš projekt „Školski obrok za sve“ pokrenut krajem 2017. godine- naglasila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Sandra Filipović

Zamjenik župana Josip Miletić istakao je kako je Osječko-baranjska županija prepoznala važnost osiguravanja školskog obroka svim učenicima osnovnih škola, a cilj je svakom učeniku osigurati minimalno jedan obrok dnevno, te usmjeriti učenike, nastavnike i roditelje zdravoj prehrani, što će ujedno osnažiti lokalne proizvođače i prerađivače hrane.

– Projekt “Školski obrok za sve” Županiju godišnje stoji oko 12 milijuna kuna, a dio sufinanciraju i jedinice lokalne samouprave. U njemu sudjeluje 7 gradova i 32 općine s područja Osječko-baranjske županije a krajnji korisnici ovoga projekta su učenici 71 osnovne škole s područja Županije- rečeno je na uvodnoj konferenciji predstavljanja hvalevrijednog projekta. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content