Nedjelja u sklopu Vidova „Dan za tijelo i dušu“: Hodoćašće biciklista i pješaka na Križnicu, predstavljanje OPG-ova i udruga te koncerti

Povodom Dana općine Pitomača sutra (nedjelja) u jutarnjim satima kreće Hodočašće biciklista i pješaka na Križnicu. Okupljanje biciklista je u 8:00 sati na tržnici (ulica Petra Krešimira IV)  u Pitomači, a mogu odabrati između vožnje po tri staze: duga, srednja i kraća tura. Pješaci se okupljaju također u 8:00 sati na aerodromu (kraj Dravske ulice) te pješače stazom „Banov brod“, preko mosta i do Križnice. Dolaskom na Križnicu organizirana je sveta misa kod kapelice Sv. Antuna u 10:30 sati.

Od 15:00 je „Euro 2021“ Hrvatska-Engleska, TV prijenos nogometne utakmice na otvorenim terasama Trga kralja Tomislava.

U dvorani Doma kulture (kino sala) s početkom u 19:30 sati počinje koncert s predstavljanjem nosača zvuka „Gdi zvira kaj“. Nosač zvuka sadrži izabrane skladbe skladane na kajkavske stihove Rajka Stilinovića, a nastupaju Barbara Otman, Barbara Suhodolčan, Đuka Čaić, Kvartet Gubec i drugi.

Te od 21:00 na Trgu kralja Tomislava počinje „Spod brajde“ odnosno predstavljanje OPG-ova i udruga gdje su predstavljali svoje proizvode, radove i aktivnosti, a nakon toga slijedi glazbeni program Kvarteta Gubec i gosti.

(www.icv.hr, ib)

PLAKAT B2 GDI ZVIRA KAJ SPOD BRAJDE 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content