Obilježen Dan općine Donja Motičina i blagdan Presvetoga Srca Isusova

Donja Motičina slavi svoj dan i blagdan svoga nebeskog zaštitnika, Presvetoga Srca Isusova. Iako je zbog epidemioloških razloga otkazana svečana sjednica, Općina je pripremila nekoliko tradicionalnih sadržaja, a sve je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule hrvatske branitelje i preminule mještane općine.

Polaganju su nazočili načelnik općine Željko Kovačević, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba, vukovarski dragovoljci s područja općine, predstavnici općinskih udruga te predstavnici susjednih općina.

Dan opcine Donja Moticina 5

– Ovo je dan svih mještana općine i zato smo pozvali predstavnike naših udruga jer svi mi smo zajedno danas slavljenici. I dalje smo u nezgodnoj situaciji zbog pandemije pa nismo znali na koji način organizirati Dan općine, uz sve još nismo imali niti konstituirajuću sjednicu Vijeća tako smo ipak odlučili otkazati svečan sjednicu, ali na ovaj ponosan način smo obilježili naš dan. Isto tako organizirali smo i nekoliko tradicionalnih sadržaja pa ćr tako sutra u 10:30 biti održana svečana procesija kroz središe Donje Motičine te potom služena i Misa. U 16 sati bit će održana promocija knjige ”Nove motičke priče“ u organizaciji našeg KUD-a, a u subotu će biti održana naša prepoznatljiva Biciklijada sa startom u 10 sati ispred sportskog doma NK Motičina. Također, bit će održani i nogometni te odbojkaški susreti. Korisitm i ovu prigodu da od srca svim mještanima čestitam Dan općine i blagdan Presvetoga Srca Isusova – rekao je načelnik Željko Kovačević.

Dan općine uveličao je i novi gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

– Čast mi je danas bilo biti ovdje i pozdraviti poštovane Motičane i Motičanke i njihovog načelnika kojima čestitam njihov dan. Donja Motičina i Grad Našice imaju niz zajedničkih projekata i naša suradnja je odlična, mogu čak reći i na prijateljskoj osnovi i siguran sam kako ćemo zajedno učiniti još puno toga korisnog za Donju Motičinu i Grad Našice – rekao je Kašuba. 

Dan opcine Donja Moticina 6

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić čestitao je načelniku Kovačeviću na novom mandatu te novim vijećnicima na izboru te poželio mještanima Donje Motičine sretan njihov dan.

– Ono što je u prethodnom razdoblju napravljeno na području ove općine je doista vrijedno hvala i naravno da je potpora Županije neupitna. Također smo i danas razgovarali o novim projektima općine i potvrdio sam kako će župan Ivan Anušić i Županija podržati svaki dobar projekt, a posebno one iz domene školstva, zdravstva, izgradnje prometnica, a posebno je značajno kako ćemo dati potporu velikom projektu NK Motičina. Čestitam svim mještanima općine njihov Dan i blagdan Presvetog Srca Isusova i svima želim puno uspjeha kako mještanima ponaosob, tako i načelniku i njegovom timu u nastojanjima unaprjeđenja razvoja ove općine – rekao je dožupan Miletić.       

(www.icv.hr, vg)

Dan opcine Donja Moticina 2 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content