Određen istražni zatvor Belgijcu (50) koji je u Pitomači zatečen kako prevozi pun kombi migranata

Belgijcu (50) koji je uhvaćen u Pitomači kako prevozi kombi pun migranata određen je istražni zatvor. Podsjetimo, policija ga je u redovnoj kontroli prometa u subotu, 19. lipnja zatekla kako u kombiju belgijskih nacionalnih oznaka prevozi 16 muškaraca koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. 

– Dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici proveo je ispitivanja 50-godišnjeg belgijskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državni članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 50-godišnjak noću 18./19. lipnja 2021. na nepoznatom mjestu u Republici Hrvatskoj, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, a radi stjecanja nepripadne materijalne koristi, za novčanu nagradu od 1.000 eura, prevozio kroz Republiku Hrvatsku državljane Arapske Republike Egipat i Republike Turske, koji su bez potrebnih putnih isprava došli u Republiku Hrvatsku s namjerom da ilegalno prijeđu preko državne granice. Osumnjičenika su u njegovoj namjeri zaustavili policijski službenici tijekom redovite kontrole prometa – stoji u priopćenju DORH-a.

(www.icv.hr, dorh.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content