Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Voćin: Za predsjednika izabran Roko Perić

U prostorima Općine Voćin u petak, 04. lipnja održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Voćin u novom sazivu. Sjednicu je otvorio pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Voćin Simodejan Perić.

Zbog obnašanja nespojive dužnosti Igor Pavković koji je izabran za dožupana Virovitičko-podravske županije stavio je svoj mandat člana Općinskog vijeća Općine Voćin u mirovanje, te ga u Općinskom vijeću zamjenjuje neizabrani kandidat Zorica Uskoković.

Nakon intoniranja hrvatske himne i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom tišine, krenulo se u izbor Mandatne komisije, a izabrani Đora Đorđević (predsjednik), Joza Jaković (član) i Zorica Uskoković (član) su konstituirali da su nakon provedenih izbora 16. svibnja 2021. godine, podnesenih ostavki na mjesto vijećnika, mirovanja mandata i određivanjem njihovih zamjenika, vijećnici Općinskog vijeća Općine Voćin:

  1. Roko Perić
  2. Petar Tomić
  3. Joza Jaković
  4. Franjo Pajtl 
  5. Đora Đorđević
  6. Vinko Tunić 
  7. Emanuel Jaković
  8. Blagoja Đorđević 
  9. Zorica Uskoković 

Nakon prisege vijećnika uslijedio je izbor Komisije za izbor i imenovanja, te su Emanuel Jaković (predsjednik), Vinko Tunić (član) i Zorica Uskoković (član) podržali prijedlog da će novi predsjednik Općinskog vijeća Općine Voćin biti Roko Perić, a njegov zamjenik Đora Đorđević.

Roko Perić, izabrani predsjednik Općinskog vijeća Voćin zahvalio se nazočnima na ukazanom povjerenju te istaknuo da se nada kako će izabrani vijećnici zajedničkim radom dobro raditi, kao i svi do sada te nakon izlaganja zaključio konstituirajuću sjednicu.

(www.icv.hr, Općina Voćin)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content